Vučić: Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera

Vučić: Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da francuski predsjednik Emanuel Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera u kontekstu evropske bezbjednosti, i da joj, kao najvećoj i najznačajnijoj zemlji Zapadnog Balkana, pridaje poseban značaj u evropskim integracijama.

Vučić je izrazio očekivanje da će na Samitu EU u Zagrebu sve biti jasno kad je riječ o daljoj politici proširenja i evropskim integracijama.

Vučić je za TV Prvu, na pitanje da li smatra da Makron želi da vidi Srbiju u EU, odgovorio da misli da da, ali prije toga šef francuske države želi da postavi neka nova pravila za samu Uniju.

“On govori iskreno, otvoreno, a ja volim taj pristup, jer znate na čemu ste. To što će neko da priča kako je sve divno i bajno, a u stvari onda provedete 50 godina kao Turska čekajući nešto što znate da nećete dočekati, taj pristup ne razumijem”, kazao je on.

Predsjednik je naglasio da voli što sa Makronom može da razgovara na iskren i pošten način.

“Mislim da on Srbiju dobro doživljava iz još jednog ugla u smislu evropske bezbjednosti kao veoma važnog partnera”, podvukao je on.

Vučić je kazao da Makron ima svoju agendu za mnoge druge zemlje u EU, i da želi da sa njima razgovara o tome kakva će da bude Unija.

“Ja sam tražio pojašnjavanje svega. Da tačno kaže koja su to pravila. Strukturni fondovi ili ne. Koliko čujem, Holandija se tome protivi. Ostaje da se vidi da se dogovore. Očekujem na Samitu u Zagrebu da sve bude jasno”, naglasio je on.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *