Vučić: Lideri opozicije se sakrili i zloupotrijebili mlade ljude

0

Lideri opozicije su zloupotrijebili mlade ljude, koristeći ih u pokušaju da dođu na vlast mimo izbora, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji navodi i da država neće dozvoliti protivzakonite postupke, poput blokade puteva, koje opozicija najavljuje, kao i da će kažnjavati sve koji to budu činili.

On je rekao da su pojedine osobe kažnjene za prekršaj koji su počinili, a protiv drugih je pokrenut predkrivični postupak, tako da u tim slučajevima nema mogućnosti pomilovanja.

– Pogledajte šta se sve dogodilo u ova dva dana, a molim da to posebno učine mladi i njihovi roditelji. Neko ih je pozvao i rekao „idete u šetnju“. Šetaju puni adrenalina, energije, želje da nešto mijenjaju. Onda ih je neko poveo u RTS i najterao da urade nešto nezakonito. Neko nije izložio sebe, već druge. Nije ni prijavio proteste, krije se iza nekog drugog, jedne devojke za koju svi znamo da nikoga ne predstavlja. Onda ih uvode u nasilje. Oni sebe sačuvaju i vode računa šta će da urade, a drugi što će da nastradaju baš ih briga“ – kazao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.