Vučić: Korona virus u Srbiji ne postoji

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

Nakon sastanka Vučić je rekao da je tražio sastanak sa svim službama, ministarstvima i nadležnim organima koji se bave rješavanjem problema vezanim za koronavirus i dodao da u Srbiji nema koronavirusa.

– Tražio sam sastanak sa svim službama i ljudima koji se bave preventivnim radom, kao i nadležnima koji se bave koronavirusom. Nema zaraženih u Srbiji, samo smo izloženi nevjerovatnoj kampanji na društvenim mrežama. Navodno ima umrlih, ljudi idu u skafanderima… Niko nije preminuo, nemamo smrtnih slučaja, nemamo ni pozitivnih na ovaj virus. Koronavirus u Srbiji ne postoji – kazao je Vučić.

Vučić je naglasio da su dogovorene kompletne mjere hitne reakcije svih nadležnih organa ukoliko se desi da se koronavirus pojavi.

– Sve smo isplanirali do najsitnijh detalja. Svuda imamo sanitetske timove, kontrola je svuda. Pripremili smo sve naše ustanove, uredili i uređujemo za potencijalne bolesnike – naglasio je Vučić.

Najavio je i da će sjutra ministar trgovine Rasim Ljajić i predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sjutra razgovarati sa svim snabdjevačima posebno sa kompanijama koje proizvode maske kako ne bi bilo panike.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.