Vučić: Kad se Crna Gora otcijepila izgubili smo i Ostrog, pa se niko nije bunio

2

Govoreći o istorijskom razvoju dešavanja na Kosovu i tome kako se položaj Srbije planski degradirao, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je i srpske svetinje na Kosovu zbog kojih su mnogi ostrašćeni i zbog kojih vrlo burno reaguju prilikom dijaloga o Kosmetu.

Predsjednik Srbije je rekao da se i Crna Gora otcijepila od Srbije i da je tada izgubljena jedna od najvećih svetinja, misleći na manastir Ostrog.

On kaže da je to podjednako veliki gubitak za Srbiju, ali da tada nije izazvao takav gnijev u narodu, što njemu nije jasno.

– Koliko ja znam i Ostrog nam je svetinja i to jedna od najvećih pa niko na to nije burno reagovao. Svi ste ćutali i pravili se ludi – bio je nedvosmislen Aleksandar Vučić.

Dodao je da je njegov posao da ljudima saopšti istinu, gorku, ponekada neprijatnu ali samo istinu.

“Boriću se za naš narod na KiM i za Kosovo i Metohiju. Duga i teška borba se vodila oko Kosova. Ako posmatramo 2000 godina unazad vidjećemo da su se vlasti minenjale, a broj Srba smanjivao. Prvi put 1999. godine Albanci predstavljaju većinu i to u trenutku najvećeg progona Srba – nastavio je Vučić i dodao:

– Ko su nam prijatelji i da li imamo pravo da budemo neprijatelji sa onima od kojih u velikoj mjeri zavisi naša budućnost? Da li smo sebi prijatelji ako odbijamo da se suočimo sa istinom – rekao je Vučić.

Predsjednik je istakao da je Njegoš govorio da je samoobmana ubitačna i za ljude i za narode i upitao da li smo u Srbiji svjesni toga da ako obmanjujemo sebe ne znači da ćemo sami sebe uspjeti i da prevarimo.

– Nećemo sjutra imati onoliko Kosovo u Srbiji tako što ćemo se grčevito držati svojih maštarija. Ne vrijedi to što krivimo realnost, selektivno biramo informacije i pokušavamo da to uklopimo u ono što mi želimo… – primijetio je Vučić.

On je naveo da nije slučajno Isidora Sekulić rekla da smo mi narod koji u stvarnost ne vjeruje i koji stvarnost ne voli.

– Vjere i ljubavi za realnost nikada nismo imali. Ne ide to i vrijeme je da otvoreno izabremo između slatke laži i gorke istine – istakao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić ukazao je danas da se duga i viševjekovana borba vodila oko KiM, ali i oko Vojvodine i drugih djelova Srbije.

– U nekima smo pobijedili, a nekima izgubili – naglasio je Vučić i istakao da poraze nikada nismo htjeli da prihvatimo i kada smo ih dožviljavali zaredom u kratkom vremenskom periodu, rekao je on.

2 Comments
  1. flamantes komentariše

    Obično se zaboravlja da su ”srpske svetinje” na Kosovu zapravo pripadale Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi prije 1918.

  2. Boka komentariše

    Kaki može izgubiti nešto što nije imso više no drgi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.