Vučić: Kad se Crna Gora otcijepila izgubili smo i Ostrog, pa se niko nije bunio

Vučić: Kad se Crna Gora otcijepila izgubili smo i Ostrog, pa se niko nije bunio

Govoreći o istorijskom razvoju dešavanja na Kosovu i tome kako se položaj Srbije planski degradirao, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je i srpske svetinje na Kosovu zbog kojih su mnogi ostrašćeni i zbog kojih vrlo burno reaguju prilikom dijaloga o Kosmetu.

Predsjednik Srbije je rekao da se i Crna Gora otcijepila od Srbije i da je tada izgubljena jedna od najvećih svetinja, misleći na manastir Ostrog.

On kaže da je to podjednako veliki gubitak za Srbiju, ali da tada nije izazvao takav gnijev u narodu, što njemu nije jasno.

– Koliko ja znam i Ostrog nam je svetinja i to jedna od najvećih pa niko na to nije burno reagovao. Svi ste ćutali i pravili se ludi – bio je nedvosmislen Aleksandar Vučić.

Dodao je da je njegov posao da ljudima saopšti istinu, gorku, ponekada neprijatnu ali samo istinu.

“Boriću se za naš narod na KiM i za Kosovo i Metohiju. Duga i teška borba se vodila oko Kosova. Ako posmatramo 2000 godina unazad vidjećemo da su se vlasti minenjale, a broj Srba smanjivao. Prvi put 1999. godine Albanci predstavljaju većinu i to u trenutku najvećeg progona Srba – nastavio je Vučić i dodao:

– Ko su nam prijatelji i da li imamo pravo da budemo neprijatelji sa onima od kojih u velikoj mjeri zavisi naša budućnost? Da li smo sebi prijatelji ako odbijamo da se suočimo sa istinom – rekao je Vučić.

Predsjednik je istakao da je Njegoš govorio da je samoobmana ubitačna i za ljude i za narode i upitao da li smo u Srbiji svjesni toga da ako obmanjujemo sebe ne znači da ćemo sami sebe uspjeti i da prevarimo.

– Nećemo sjutra imati onoliko Kosovo u Srbiji tako što ćemo se grčevito držati svojih maštarija. Ne vrijedi to što krivimo realnost, selektivno biramo informacije i pokušavamo da to uklopimo u ono što mi želimo… – primijetio je Vučić.

On je naveo da nije slučajno Isidora Sekulić rekla da smo mi narod koji u stvarnost ne vjeruje i koji stvarnost ne voli.

– Vjere i ljubavi za realnost nikada nismo imali. Ne ide to i vrijeme je da otvoreno izabremo između slatke laži i gorke istine – istakao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić ukazao je danas da se duga i viševjekovana borba vodila oko KiM, ali i oko Vojvodine i drugih djelova Srbije.

– U nekima smo pobijedili, a nekima izgubili – naglasio je Vučić i istakao da poraze nikada nismo htjeli da prihvatimo i kada smo ih dožviljavali zaredom u kratkom vremenskom periodu, rekao je on.

Related posts

2 Comments

  1. flamantes

    Obično se zaboravlja da su ”srpske svetinje” na Kosovu zapravo pripadale Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi prije 1918.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *