Vučić izdao nalog bezbjednosnim službama: Ako dođe do najezde migranata Srbija zatvara granicu

1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog vojsci, policiji i Bezbjednosno-informativnoj agenciji da gotovo hermetički zatvore granicu prema Sjevernoj Makedoniji, ukoliko bi došlo do najezde migranata koji već danima pokušavaju da prodru u Grčku, sa turske strane – saznaju “Novosti”.

Prema tim informacijama, šef države se preventivno odlučio na ovaj korak, vodeći računa, prije svega, o nacionalnoj bezbjednosti, iako je on lično protiv ksenofobne politike, jer je naš narod, poučen sopstvenim tragičnim iskustvom, uvijek pokazivao solidarnost prema svima koji su izbjegli iz ratnih područja.

Vučić svakodnevno dobija operativne podatke od naših bezbjednosnih službi, otkako je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan otvorio granice i pustio izbjeglice da pređu u EU. On je čvrst u uvjerenju da će Srbija, ukoliko bude potrebe, umjeti da zaštiti svoju teritoriju i da neće postati “parking za migrante”.

Situacija je postala ozbiljna kada je Turska pustila oko 130.000 izbjeglica i migranata, koji su se zaputili ka Evropi starom balkanskom rutom, koja je dobrim dijelom zatvorena posle migrantske krize 2015. Tenzije na tursko-grčkoj granici nastavljene su i danas, iako nije bilo ispaljivanja suzavca i gumenih metaka kao prethodnih dana, ali je Ankara odlučila da postavi 1.000 pripadnika specijalnih policijskih snaga na međi sa Grčkom, kako bi zaustavila povratak migranata na svoju teritoriju.

1 Comment
  1. Jordan komentariše

    Misliš migranata iz Crne Gore

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.