Vučić iz Davosa: Živimo u svijetu u kojem dominira histerija, neki se raduju tome da Srbiji bude što teže!

2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sjutra u Davosu, gdje prisustvuje godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma.

Vučić je rekao da je jedna i jedina tema u Davosu Ukrajina i sve što se tamo zbiva, a sve ostalo je skrajnuto.

– U Davosu je ranije moglo da se čuje više različitih mišljenja, sada je samo Ukrajina tema i to jedna ista strana, ogromna podrška Ukrajini i to je to. Živite u svijetu u kojem dominira histerija i nema zdravog razuma. Mi smo dali jasan politički stav i osudili napad na Ukrajini, ali džaba, nekima ne možete da promenite mišljenje, ne možete da prenesete nijednu racionalnu poruku. Ne mislim da postoji raspoloženje da bilo ko nekoga čuje po ovom pitanju. Juče je glavna vijest bila, sve naše novine su objavile, da li je neko aplaudirao ili ne govoru Zelenskog. Zamislite, sad ja govorim i da neko prati po sali da li neko aplaudira ili ne – rekao je Vučić.

Kako kaže danas je razgovarao sa mnogo svjetskih i ekonomskih lidera.

– Nemam pravo da govorim o čemu smo razgovarali. To je naš posao i svi dijele zabrinutost za to šta će se zbivati u svijetu i kako da pronađu rješenje za sebe – kako da kupe što više hrane i uglja. Gledaju da nađu rješenje za naftu, gas. Ukrajinci su zauzeli rusku kuću i sada tu predstavljaju njihove zločine. Ove godine je Davos obilježen ukrajinski bojama, što je očekivano – naveo je Vučić.

Kako ističe, neki se raduju tome da Srbiji bude što teže, međutim, ona za sada pronalazi rešenja.

– Neki kažu da neće biti razgovora sa Putinom – ok, mi smo mala zemlja, možda i ne bude. A šta će reći ako se razgovor dogodi – onda će da kažu eno ga zlikovac razgovara sa Putinom, treba njemu da uvedete sankcije. Reći će „Odakle njemu pravo da razgovara o tome kako će Srbija da preživi i kakvu će cijenu za gas da plaća kad jedino treba da budete na strani Ukrajine i da ne tražite ništa za sebe“ – šta god da učinite vi ćete biti krivi. Imate 30 nepoznatih i gledate kako da riješite svaku najbolje za našu zemlju. I kako ćete sproveti gas i hoćemo li imati gas? Da nismo izgradili gasovod kroz Srbiju – šta bi bilo? To smo uradili ogromnim novcem građana Srbije, da uštedimo da izgradimo nešto što je važno. Sada čekamo novi paket sankcija iz Evrope, da vidimo da li će se to nekako na nas odraziti. Sve ćemo to da rješavamo i obezbijedićemo ljudima da imaju mirnu i normalnu zimu – kaže Vučić.

(Novosti online)

 

2 Comments
  1. Helm komentariše

    Ucjenjeni Vučić je od strane zapadnih obavještajnih službi doveden na vlast da zaduži i opljačka Srbiju i narod svede na jeftinu radnu snagu odnosno na moderne robove.

  2. Djijic komentariše

    Zacuti pedercino !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.