Vučić iz Baherina: EU neka se slobodno zatvara, to je ekonomska šansa za Srbiju

11

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije iz Bahreina.

Vučić će se uključio u program Pink televizije.

Posjeta je prošla veoma uspješno, dogovoreno je unapređenje saradnje i izgradnja boljih međusobnih odnosa. Takođe, lideri dveju zemalja dogovorili su se i da se tokom narednog perioda otvore ambasade u Beogradu i Manami.

– Vraćamo se sa nečim što je od izuzetnog značaja, a to je izgradnja fabrike vakcina. To je nešto što će stvoriti veliku šansu u budućnosti Srbije. Razgovarali smo i o saradnji u oblasti poljoprivrede, tj. o izvozu i preradi naših proizvoda – rekao je Vučić i najavio i posjete princa i kralja Bahreina Hamada ibn Isa el Kalife Srbiji.

Vučić je naglasio da Srbija tek počinje povezivanje sa Bahreinom.

– Otvaramo nove vidike, prozore za Srbiju koji nisu bili otvoreni. Ja sam bio u mnogo zemalja, ali ovakvo gostoprimstvo se rijetko sreće – rekao je predsjednik.

 

Predsjednik je rekao da Srbija u zdravstvu može da prestigne mnoge i da vojska i ekonomija Srbije mogu biti još snažnije.

– Povećan je kreditni rejting Srbije, to je fantastična vest za Srbiju. To znači da imamo stabilne javne finansije i brzo rastuću ekonomiju – tvrdi Vučić.

On kaže da su velike stvari sa Bahreinom tek započete.

Dodaje da Bahrein ima naftu koja je četiri puta jeftinija tako da postoje različite mogućnosti saradnje.

Tokom sastanka sa kraljem Hamadom bin Isom Al Kalifom, koji je prošao u srdačnoj atmosferi, dvojica lidera su međusobno razmenili poklone.

– Dobio sam one njihove lepe brodove, divno upakovane urme. Ono što sam ja njima dao je jedna fantastična rezbarena puška iz Kragujevca. Odličan kalibar, dužine cevi 600 milimetara sa srebrnim vezom. Baš lep poklon koji napravljen u Kragujevcu i dao sam im pirotski ćilim koji dizajnom podseća na njihove ćilime. Baš sam ponosan na poklone iz Srbije – zadovoljno je izjavio Aleksandar Vučić.

 

Prema njegovim riječima, prvi radni sastanak posvećen gradnji fabrike vakcina biće u ponedeljak i pronađeno je već pet placeva.

On je najavio da će izgradnja početi za mjesec dana.

– To će za godinu dana biti srpske vakcine – rekao je Vučić.

Podsjećamo, Vučić je u petak uveče doputovao u Manamu, glavni grad Bahreina, u zvaničnu posetu, kao prvi predsjednik Srbije koji je ikada posetio tu kraljevinu.

Kovid pasoši – Nijednu nam vakcinu niste dostavili!

Predsednik se dotakao i teme kovid pasoša koje uvodi EU. Upitan o najavama iz EU da će biti prihvaćene samo one vakcine koje su tamo odobrene, Vučić je izrazio sumnju da će takva odluka biti doneta, ali je ocenio da će to ne bi bilo fer.

– A kako ste mislili da imamo kovid pasoše, a nijednu nam vakcinu niste dostavili? Ko smo mi? Šta smo mi? Ne smeju da priznaju da smo se bolje snašli. Valjda treba da budemo lošiji od njih, da bismo bili dobri – rekao je Vučić.

 

Vučić je podsjetio i da se veliki broj građana Mađarske vakcinisao kineskim vakcinama, između ostalih, i premijer te države Viktor Orban.

– Imate vakcine koje nemaju nikakve kontraindikacije. Neke vakcine su toliko bezbedne da će biti davane trudnicama i deci. Kada ih budemo imali dovoljno i kada to bude dozvoljeno u Kini, pa i drugim zemljama, nemam problem da vakcinišem i malog sina, ne samo stariju decu – rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da bi kovid pasoši otvorili čak i ekonomsku šansu za Srbiju, jer bi skoro celoj Aziji bio blokiran ulaz u EU.

– Neka ljudi dolaze kod nas. Više će para trošiti u Srbiji. A što se tiče EU, samo se vi zatvarajte – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će se vakcinisati kineskom vakcinom i da neće moći da ide u Brisel, ako se tako stvari budu odvijale.

Protestna nota Hrvatske

Govoreći o protestnoj noti Srbije, Vučić je rekao da njemu hrvatski mediji prete svaki dan. Ponovio je da osuđuje sve pretnje, a da pretnje nije upućivalo lice srpske nacionalnosti.

– Na svakih pola sata štancaju tekstove protiv mene u Hrvatskoj. Naročita histerija je bila povodom filma Dara iz Jasenovca – rekao je Vučić.

Vučić kaže da Hrvatska nije ni pitala Srbiju da li je preduzela mere protiv lica koje je navodno uputilo pretnje, već je odmah poslala protestnu notu.

– Možete da otvorite 100 kuća Bana Jelačića, da im sve puteve asfaltirate, da uradite dom kulture i uvek će biti iste reakcije – rekao je Vučić, ali dodao da je obaveza Srbije da brine o Hrvatima koji su njeni državljani.

O Jovanjici – Spreman sam na poligraf

Govoreći o Jovanjici, Vučić kaže da je spreman da izađe na poligraf.

– Neka spreme 50 pitanja, neka dovedu poligrafistu i odgovaraću pred 30 televizija. Neću da donosim medicinsku dokumentaciju, ni da me boli zub tog dana, ni da kažem da sam pio sedative tog dana – rekao je Vučić.

Govoreći o aferi “Mauricijus”, Vučić kaže da postoje računi Dragana Đilasa na Mauricijusu, ali da se vode pod firmama.

– Ja nemam i dalje račun na Švajcarskoj i na Mauricijusu. Biće vrlo zanimljiva nedelja i videćete da imaju račune na Mauricijusu. To je novac koji su opljačkali od našeg naroda. To vode pod firmama, a korisnici su više njih – rekao je Vučić i dodao da će to biti dobra prilika da narod vidi razliku.

Fabrike vakcina

Vučić je rekao da bi za Srbiju bilo značajno da ima i proizvodnju tri vakcine.

– Time razvijamo pamet, postajemo sila u zdravstvu – istakao je Vučić.

 

On je rekao da je to šansa za naše ljude da se vrate iz inostranstva.

– To su neverovatne stvari za našu zemlju. Davaćemo besplatne vakcine građanima Srbije, a minimalno ćemo moći i da zarađujemo – rekao je predsednik Srbije.

Kamilje meso

Vučić kaže da je u Bahreinu jeo kamilje meso.

On je dodao da mu je to bilo zanimljivo zbog toga što je to nešto nesvakidašnje

11 Comments
 1. Princip komentariše

  Spremni smo da prihvatimo sumenute ideje pojedinih evropskih lidera. Brzo se vakcinišemo, odlično sarađujemo i uspešno nabavljamo vakcine. Bolji smo od njih.

  5
  1
 2. slobodan tesic komentariše

  i ja sam ga jeo u jordanu grad Aqaba dobro je i jos uvek sa ziv bio sam sa firmom “% B MAJ IZ NOVOG SADA

 3. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  Aleks je usao u zonu totalnog ludila, pa sada samo cici, skici i baljezga po maksimumu. On moze da beskonacno baljezga po bilo kojoj temi, jer je veliki strucnjak za sve.

  1
  10
 4. Kontra revolucija komentariše

  Bravo, otvaraj vrata saradnje na sve strane a ne kao neke bivše republike bivše Jugoslavije !.
  Hrvati se ulizuju EU, danke Dojcland !.
  Bošnjaci poznaju samo Turke i islamiste !.
  Makedonci samo Bugare i Siptare !.
  Šiptari sa Kosova samo sa Albancima !.
  Montenegrini zalutali u pogrešnu istoriju !.
  A mi brate Srbi smo kosmopoliticki opredeljeni !.
  Ko nas za prijatelja ima dobrog saradnika !.
  Ko nas za neprijatelja, bog mu pomogo !.

 5. Ivana komentariše

  Srbija ne treba da ide u EU, oni su fašisti neka se zatvori cela, imaće Srbija budućnost sa drugim državama na svetu.

 6. Sandra komentariše

  Ako se ideja o uvodjenju kovid pasosa sprovede u delo, Srbija će prihvatiti sve one turiste koji su se vakcinisala kineskom i ruskom vakcinom.

 7. Jelena komentariše

  Raduje me to sto sa svim zemljama negujemo dobru saradnju. Samo tako mozemo ici napred

 8. Milan komentariše

  Srbija ce sve iskoristiti u svoju korist,Evropa neka se zatvara.

 9. Zarko komentariše

  Idi na poligraf za ubistvo Olivera Ivanovića, junače

 10. Zeljko komentariše

  Nema šanse da EU ne prizna ruske i kineske vakcine. Pa Kinezi, Rusi, Arapi, i Turci su veliki turisti i investitori širom Evrope, to bi bio udarac za EU, tako da je Vučić u pravu.

 11. Miki komentariše

  Ovo je dokaz da Srbija vodi veoma dobro spoljnu politiku!Prijateljstva stvara svuda u svetu koja ce biti uzajamno korisna za obe strane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.