Vučić i patrijarh Irinej o odnosima sa Prištinom

0

Nakon sastanka u Patrijaršiji medijima su se obratili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej.

Podsjetimo, rano jutros održan je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, ministra spoljnih poslova te zemlje Ivice Dačića i patrijarha SPC Irineja. Povod za taj sastanak je Platforma za dijalog sa Srbijom koju je usvojila kosovska skupština.

Nakon jutrošnjeg sastanka, Vučić je obraćajući se medijima rekao da je prenio Irineju šta sadrži paltfoma Prištine i obrazložio koliko to opasnosti nosi i koliko je teška situacija u kojoj se Srbija nalazi.

“Zahvalan sam patrijarhu i članovima Sinoda SPC, koji su imali volje da me saslušaju. Mi smo donijeli patrijarhu i ostalima tekst paltforme koju su kosovski Albanci usvojili za potrebe prekida dijaloga sa Beogradom i upoznali ih sa svim akcijama i šta su činili – od nesprovođenja Briselskog sporazuma, preko taksi, do paltforme koja je u stvari pokazatelj koliko neki ljudi žele izazivanje krize i izazivanje problema, a ne rješavanje problema”, reka je Vučić.

Patrijarh Spske pravoslavne crkve Irinej rekao je da je bitno da država i crkva imaju isto mišljenje o problemu i isto mišljenje o tome kako da reaguju na problem, u situacijama kakva je sada oko Kosova i Metohije.

Poglavar srpske crkve rekao je novinarima, posle sastanka koji je inicirao Vučić nakon što je Priština donijela platformu, da je razgovarano o stanju u zemlji, posebno na Kosovu i Metohiji, gdje iz dana u dan postaje, kako kaže, situacija sve teža.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.