Vučić: Hoćemo da imamo svoju vojsku, nećemo u NATO

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija nezavisna i slobodna zemlja koja donosi samostalno odluke, da razgraničenje kao rješenje za Kosovo znači da nije sve srpsko, niti sve albansko, ali da jednako boli i jedne i druge.

Srbija ne sjedi na dvije stolice, kako joj se prigovara, već “ima samo jednu stolicu”, srpsku stolicu, istakao je Vučić za bijeljinsku BN televiziju.

– Mi smo uspjeli da odolimo pritiscima i da sačuvamo svoju političku i vojne neutralnosti i dobrih odnosa s Ruskom Federacijom. Ne krijem pred Putinom da se nalazimo na evropskom putu, ali da nismo zainteresovani za NATO. Hoćemo da imamo svoju vojsku koja će da čuva naše nebo i naššu zemlju – kazao je Vučić.

“Srbija je ponovo faktor u odlučivanju o Kosovu”

On je ocijenio da se “glas Srbije danas daleko čuje”.

Primijetio je da je uspjeh što je Srbija ponovo faktor u odlučivanju o budućnosti Kosova.

– To je osnažžilo naššu poziciju, pregovorima smo kupili vrijeme da možžemo da se vratimo u igru… Pametnom politikom smo uspjeli da se vratimo u priču o Kosovu i da sačuvamo našše ljude na Kosovu – kazao je Vučić, dodajući da treba uvažžiti i realnost na terenu.

To znači, kako je pojasnio, da se ne može govoriti da je sve na Kosovu srpsko i da će Albanci biti protjerani.

– To su gluposti i ne mogu to da pričam, jer je to poziv da ljudi gube žživote – kazao je Vučić, dodajući da on to neće činiti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.