17. 10. 2018. - 10:15

FLEŠ

Vučić: Gdje se slonovi tuku, mali moraju da sarađuju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je, na kraju posjete Turskoj, gdje je prisustvovao svečanosti otvaranja Transanadolijskog gasovoda (TANAP), da je važno da Srbija, u svijetu u kojem se “slonovi tuku i u kojem će se tek boriti”, mora da pronađe ne samo sigurno skrovište, već i da obezbijedi “dvorište” u kojem će da radi.
Vučić je, tokom boravka u Eskišehiru, imao bilateralne razgovore, kako sa domaćinom turskim predsjednikom Tajipom Redžepom Erdoganom, predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i šefom ukrajinske države Petrom Porošenkom.
Sa predsjednikom Erdoganom, kako je prenio Vučić, razgovarao je u više navrata, mjesec dana poslije njegove zvanične posjete Turskoj, a teme su bile politička i ekonomska radnja, unapređenje kooperacije, povjerenja između naših država i naroda.
“Veoma sam srećan što mogu da kažem da Srbija i Turska imaju izuzetno dobre bilateralne odnose. To je strašno važno za našu zemlju. Ljudi to obično gledaju po principu ‘a što bi to nama bilo naročito bitno’, ali ako pogledate nekoliko malih mjesta u Srbiji ne bi nikada mogla da dovedu fabriku, zaposle ljude da nije turskih investitora i prijateljskih odnosa sa Erdoganom. Ako pitate građane Krupnja, Lebana, Žitorađe, Vladičinog Hana i mnogih drugih mjesta postaće svima jasno što je to bitno”, kazao je Vučić.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *