Vučić: Dok sam ja predsjednik nema sankcija Rusiji i Kini

5

Dok sam ja predsjednik, Srbija neće voditi politku uvođenja sankcija Kini i Rusiji, poručio je Aleksandar Vučić.

Na pitanje za komentar na navodnu najavu ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog o osnivanju Peterburškog informativnog centra, kao i da navodno iza toga stoji Jevgenij Rogozin, koji je na crnoj listi SAD, te pitanje da li će se Rogozin naći i na crnoj listi Srbije, rekao da ništa ne zna o osnivanju takve institucije.

„Što se tiče stavljanja na crne liste građana Rusije i Kine, Srbija u tome nije učestvovala jer to svakako ne bi bio prijateljski gest prema našim prijateljima iz Rusije i Kine“, kazao je on.

Vučić je rekao da je još malo vremena ostalo, pošto su, kako kaže, njegovi politički protivnici svakako pobjednici na izborima u Beogradu, a da nisu daleko od toga da pobijede na drugim izborima.

Onda mogu, kako je rekao, da vode politiku sankcija.

„Dok sam ja predsjednik Srbija neće biti uvdojenja sankcija Kini i Rusiji. Ja to govorim na svakom mjestu, jer samo iskrena i jasna politika može da bude politika koja vodi Srbiju u budućnost“, ocijenio je on.

Rekao je da ima dovoljno velika leđa da može da izdrži sve pritiske.

„Mi da ulazimo u sukobe sa Kinom i Rusiju nećemo sigurno“, podvukao je on.

Ujedno se zahvalio građanima i graditeljima iz Azerbejdžana, istakavši da će Srbija nastaviti da gradi, radi i raste brže nego što smo se sami nadali, ali stabilno, i da raste brže nego što bi poneki željeli.

„Nećemo da se izvinjavamo za to. Politiku ćemo da vodimo sami, a ona će uvijek biti u interesu Srbije i njenih građana“, zaključio je Vučić, a prenio Tanjug.

5 Comments
 1. Vasoje komentariše

  E musliju pita se tebe ka i mene, pi?

 2. Ivan_91 komentariše

  Sankcije Rusiji i Kini tek ako imaju nesto malo simbolicno znacenje. U svim ostalim elementima podmuklo im se ne daje ni promil od onog sto se daje Zapadu. Pritom je ponasanje prema istom podanicki ulizivacko. Kratko: poltronsko.
  Da ne bi bilo zabune…oni prema kojima se tako ponasa gospodin predsednik, su bili oni koji su nas krvnicki ubijali, ucenjivali, ponizavali (mada to i dalje cine) i na kraju oteli u duhovnom smislu najznacajniji deo teritorije. A Rusiji se ne dozvoljava imunitet pomocnom osoblju humanitarnog centra u Nisu.Ludilo. Coveku mora biti zestoku ispran mozak, pa ovakim “drzavnickim” izjavama pridavati paznju, ili ne daj Boze verovati u njih.

  3
  5
 3. Kontra revolucija komentariše

  Sa takvom izjavom si više dobio kreditbiliteta na zapadu nego ulizavanjem njima !.
  Cista stvar, casno drzanje !.
  Uvek sam voleo više takvog poslovnog partnera nego one lazove i ljigavce !.

 4. ceca komentariše

  Tako je predsjedniče,nema sankcija bratskoj Rusiji i Kini.

 5. NIKO99 komentariše

  Nećeš još dugo biti predsjednik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.