Vučić danas sa kraljevima Bahreina: Biće dočekan uz intoniranje himne i postrojenu gardu

1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u posjeti Bahreinu, sastaće se danas sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom, na čiji poziv i boravi u toj zalivskoj kraljevini.

Vučića će, najpre, ispred palate „Gvadaibija“, uz intoniranje dvije himne i postrojenu gardu, dočekati kralj Bahreina Hamad bin Isa al Kalifa i princ prestolonasljednik i premijer Salman bin Hamad al Kalifa.

Nakon toga, srpska delegacija će imati sastanak sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom.

Sastanku sa delegacijom Srbije će prisustvovati i šeik Abdula Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, Šeik Nasir Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, šeik Kalid Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, Šeik Kalid Bin Ahmed Al Kalifa, ministar dvora.

Takođe, sastanku će prisustvovati i Abdulatif Bin Rašid Alzijani, ministar spoljnih poslova, šeik Salman Bin Kalifa Bin Salman Al Kalifa, ministar finansija i nacionalne privrede, Esam Abdula Kalaf, ministar gradevinarstva, opštinskih poslova i prostornog planiranja.

Poslije podne, predsjednik Srbije će se sastati sa predstavnicima Odbora za privredni razvoj Bahreina i Državnim investicionim fondom.

Vučić je u petak uveče doputovao u Manamu, glavni grad Bahreina, u zvaničnu posetu, kao prvi predsjednik Srbije koji je ikada posjetio tu kraljevinu.

Na aerodromu dočekan je uz počasnu gardu bahreinske vojske, a dobrodošlicu mu je poželeo ministar spoljnih poslova Bahreina Abdulatif bin Rašid Alzijani i guverner Salman bin Isa bin Hindi al Manai-Muharak.

Po dolasku u hotel predsjedniku je, u ime kralja dobrodošlicu poželio princ, kao i djeca u nošnjama karakterističnim za tu bliskoistočnu državu.

Vučić je istakao da se raduje uspostavljanju bliske saradnje između Srbije i Bahreina i da su mu domaćini priredili veličanstven doček.

– Radujem se susretu sa Njegovim velićanstvom kraljem Hamadom i uspostavljanju bliske saradnje izmedu Srbije i Bahreina – poručio je predsjednik na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“.

On je dodao da je obaveza Srbije da gradi prijateljstva širom svijeta i stvara najbolje odnose sa drugim narodima i zemljama i da je to jedina politika u potpunom interesu građana Srbije.

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Karneval, dok se ovaj cirkus produžava, u Srbiji se sprovode nekakve čistke u strukturama službi bezbjednosti o kojima se gotovo ništa nezna. Ko koga čisti i kakva je pozadina? Da li se priprema teren za neku novu veleizdaju u budućnosti? Dali postoji kontrola događaja? Dali uopšte postoji kontrola? Ne naravno, nema kontrole od strane Parlamenta, Vlade, i bilo koje institucije u toj nesretnoj dezorganizovanoj državi.
    U Crnoj Gori za to vrijeme Nova Vlada se distancira od svojih građana i obavlja poslove za svoje mentore iz inostranstva. Nipočemu se ne razlikuju od Mila Đukanovića. To su osobe koje uvjek gledaju na strane centre moći kao autoritet a na svoj narod kao na smetnju i neprijatelja. Nma je potrebna vlast iznikla iz naroda koja će raditi za narod. To do sada još nismo vidjeli.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.