Vučić: Danas nam pridike drže oni koji su zemlju ostavili pred bankrotom

Vučić: Danas nam pridike drže oni koji su zemlju ostavili pred bankrotom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će ići Pariz na svečanosti povodom stote godišnjice pobjede u Prvom svetskom ratu uprkos “pridikama i soljenju pameti” zbog kosovske zastave jer tvrdi da je njegov posao da realno sagleda stvari, a realnost je da naša zemlja mora da radi sa Francuskom i Njemačkom, koje su priznale Kosovo prije 10 godina.

Vučić je po dolasku u Helsinki, gdje će učestvovati na samitu EPP, u izjavi novinarima rekao da je uočljiv trend junačenja u Srbiji i da mu i neki ministri sole pamet šta treba da radi po pitanju Pariza i zastave, kao i politička javnost bivšeg režima, koja drži pridike kako treba da “išamara sve od Makrona do svih ostalih u Evropi”.

Kako kaže, svaki njegov pogrešan napad na Francusku, Njemačku, SAD, Kinu bio bi težak udarac za Srbiju.

– Nisam budala da ne vodim računa o tome. Znam koliko nam je snažna ekonomija, Vojska i sve drugo. Ima li neko više podataka o tim stvarima od mene – upitao je predsjednik.

A sada se, dodao je, junače i drže pridike oni koji su ostavili zemlju pred bankrotom, dok se on trudi da na svakom mjestu očuva ponos našeg naroda.

Podsjetio je da je prvi predsjednik koji nije izručio niti jednog Srbina Hagu, koji je organizovao zvanično obilježavanje godišnjice NATO agresije i nazvao to pravim imenom, koji je učestvovao u svim obilježavanjima stradanja srpskog naroda i koji je inicirao da se 4. avgusta obilježava progon 250.000 ljudi iz Hrvatske.

– Da li treba da ne razgovaram sa Angelom Merkel, koja mi je zakazala sastanak u nedelju ujutro u Parizu. Znate li koliko malih zemalja čezne da se sretne sa predsjednikom Emanuelom Makronom ili kancelarkom Merkel. Vratite se u život i realnost – poručio je Vučić.

Istakao je da moramo da sarađujemo sa Francuskom i Njemačkom iako su priznale Kosovo.

– Hoćete li predsjednika koji bi vodio u rat zbog jedne zastave, koja je bila tu i prije pet i deset godina. Svaki put na svakom sastanku sa našim ljudima bilo je zastave. Je l’ treba da uđem u Notr-dam i uzmem šipku da skinem zastavu – naglasio je on.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *