Vučić danas na sjednici parlamenta o Kosovu i Metohiji

0

U Skupštini Srbije danas će biti održana posebna sjednica, na čijem će dnevnom redu biti izveštaj o Kosovu i Metohiji, koji će poslanicima predstaviti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sjednici, čiji je početak zakazan za 16 sati, prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Predsjednica parlamenta Maja Gojković rekla je da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će posle Vučićevog izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izvještaj i da iznesu svoje stavove.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović najavio je da će predložiti da se vrijeme za raspravu udvostruči.

Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izvještaju o pregovorima izmedju Beograd i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

Poslanici dijela opozicije koji bojkotuju rad parlamenta, najavili su da neće doći na sjednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izvještaj o KiM.

U tom izveštaju se navodi da je Srbija odlučna da nastavi pregovore sa Prištinom čim se za to stvore uslovi i nema namjeru da odustane od svog mirnog pristupa rješavanju problema na KiM.

– Jedino tako se mogu stvoriti uslovi za dalji napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali i istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda, na čemu Srbija predano radi i nastaviće da radi i ubuduće – piše u izvještaju koji je parlamentu proslijedila Kancelarije za KIM i koji je dostupan javnosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.