Vučić: Crna Gora je jedina zemlja u kojoj nisam bio u zvaničnoj posjeti

Vučić: Crna Gora je jedina zemlja u kojoj nisam bio u zvaničnoj posjeti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da hoće da razgovara i pravi dogovore sa zvaničnicima Crne Gore povodom Zakona o slobodi vjeroispovesti, ali “ne na uštrb” srpskog naroda u toj zemlji.

“Tenkovima na Crnu Goru neću, hoću da razgovaram sa ljudima u Crnoj Gori i pravim dogovore ali ne na uštrb srpskog naroda. Mislim da je to racionalno, odgovorno promišljanje”, kazao je Vučić gostujući na televiziji Pink, prenosi agencija Beta.

Ocijenio je da vlasti u Podgorici neće promijeniti odluku o usvajanju tog zakona.

“Odluka je donijeta i mislim da je neće promijeniti. Volio bih da dođe do promjene, ali ne vjerujem da će se to dogoditi”, kazao je predsjednik Srbije.

Vučić je ocijenio da je usvajanje tog zakona probudilo srpski narod ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji i Republici Srpskoj jer kako je naveo, “osjećaju nepravdu i da sve što je drugima dozvoljeno, Srbima nije”.

Vučić je večeras izjavio i da je Crna Gora jedina zemlja u kojoj nije bio u zvaničnoj posjeti, ali je istakao da je uvijek spreman da razgovara sa Milom Ðukanovićem, iako različito gledaju na stvari.

“To govori o tome da su postojale stvari o kojima nismo saglasni”, rekao je Vučić za tv Pink.

On je istakao i da je posao Ðukanovića, kao i njegov da rade i u interesu Srbije i Crne Gore, kao i da je uvijek izbjegavao da kaže težu riječ.

Podsjeća da je Srbija uložila u Srpsku kuću 3,5 miliona eura, da je uložen novac u održavanje i rad srpskih nacionalnih instiucija, ali da se mora podržati integritet te zemlje.

Kaže i da je Ðukanoviću prenio šta misli o pravima srpskog naroda, da je on pošten, otvoren i iskren i da nije pretjerao.

“Žao mi je što se vladajuća partija naljutila, a video sam to po saopštenju DPS, ali moja uloga je da vodim računa o 28 odsto srpskog zivlja u Crnoj Gori”, kaže Vučić.

On je predstavnike međunarodne zajednice upitao koja prava imaju Albanci sa 25 odsto u Sjevernoj Makedoniji, a koja Srbi u Crnoj Gori i zatražio racionalan odgovor na nesrazmjeru u broju i pravima Srba i Albanaca u te dvije države.

Kaze i da je zahvalan “našem narodu što drzi glavu visoko pogidignutu”.

Povodom primjedbi dijela društva da je manje aktivan od naroda, sveštenika, navijača… odgovara da je on predsjednik republike i da su njegove obaveze drugačije.

“Ja moram da vodim računa o interesima Srbije”, poručuje.

Related posts

1 Comment

  1. Aleksandar Popovic

    A zasto predsednik Vucic nije bio u zvanicnoj poseti vaznoj susednoj CG ili pak u poseti srpskom manjinskom narodu? Pa o toliko znacajnin pitanjima iz odnosa dve zemlje, sa njenim oredsednikom Djukanovicem razgovara u Albaniji?!? To je glavno pitanje, iz koga proisticu mnoga druga.

    4
    1
    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *