Vučić: Čeka nas teško vrijeme koje nam neminovno slijedi

0

U Predsjedništvu Srbije završen je sastanak Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica bolesti koju izaziva COVID-19 po privredu, a sastankom je predsedavao predsjednik Aleksandar Vučić.

Predsjednik Vučić se obratio medijima:

– Mi smo u prethodnih 24 sata naporavili veliki posao u smislu pune kontrole u smislu obezbjeđivanja namirnica za naše građane. Čeka nas teško vrijeme, teže nego što smo mislili do danas. Posle 10 do 12 dana kreće eksponencijalni rast oboljelih, prema iskustvima drugih zemalja.

– Imamo zaliha namirnica za godinu dana, sve da ništa ne radimo godinu dana. Imamo svega – dodao je Vučić i rekao da ima i dovoljno medicinskih potrepština, za razliku od nekih velikih svjetskih gradova.

Rekao je da se Srbija sprema i za teško vrijeme koje nam neminovno slijedi, ali da država mora da se ponaša odgovorno i odgovornije nego prethodnih godina.

Kada je riječ o broju respiratora koji Srbija poseduje, rekao je da je to od danas državna tajna.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kao i direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Škodrić, kao i vruhunski domaći lekari.

“Ekonomski” krizni štab, za otklanjanje posledica po privredu, vodi predsednik Vučić, a čine ga još i ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.