Vučić: Borim se za kompromisno rješenje oko Kosova

0

Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je danas da će dati sve od sebe da se postigne kompromis u dijalogu Beograda i Prištine i da će javnosti saopštiti to rješenja, čim i sam bude saznao njegov sadržaj.

Vučić je tako odgovorio na pitanje Izabele Kisić iz Helsinškog odbora za ljudska prava da li je odustao od podjele Kosova ili je ta mogućnost još uvijek na stolu.

“Daću sve od sebe ekspicitno da postignemo kompromis. Ne znam kakav će kompromis da bude, čim budem saznao kakav može da bude, izaći ću pred vas da vam saopštim njegov sadržaj”, rekao je Vučić Izabeli Kisić koja se, kako je sama rekla na sjednici, zalaže za nezavisno Kosovo u postojećim granicama.

“Samo bih da se izborim za više od onoga što biste vi uzeli”, rekao je Vučić.

On je dodao i da mu je drago što je Kisićeva rekla da je za nezavisno Kosovo jer, kako je dodao, samo tako može fer da se razgovara.

“Da ljudi znaju da, kad ste protiv podjele, da ste za nezavisno Kosovo. Ako imate, nađite nekog drugog ko će da objasni da je bolje cijelo nezavisno Kosovo”, rekao je Vučić.

Odgovarajući, Vučić je istakao da Srbima nije svejedno u kojoj državi žive i da će velika većina Srba reći da žive u Srbiji.

On je naveo da Srpska lista po kosovskim zakonima osvaja vise od 90 odsto glasova i da je na ovogodišnjim izborima dobila više nego prošle godine.

Vučić je rekao da, po zvaničnoj statistici kosovske policije, najmanje kriminala ima na sjeveru Kosova.

“Ne govorim da je tamo stanje divno, ali nije ni divlji zapad kao što mnogi hoće da predstave i kao što većina čezne da predstavi Prištinu kao anđela koji vode računa o poštovanju ljudskih prava, a sjever kao leglo kriminalaca koji rade šta hoće uz podršku države Srbije, to je totalna neistina”, rekao je Vučić.

On je naveo da potreba da se sjever KiM kriminalizuje proizilazi iz potrebe da se sačuva nezavisno Kosovo u granicama koje priznaje većina zapadnih zemalja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.