Vučić: Biće mira dok neko ne počne da ubija Srbe

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima političku hrabrost da riješi kosovsko pitanje i da će “biti mira sve dok neko ne bude fizički napao Srbe na Kosovu i Metohiji”.

“Mira će biti sve dok neko ne bude napao fizički Srbe i počeo da ih ubija, to ne bih mogao da izdržim”, rekao je Vučić.

Vučić je gostujući na televiziji Prva rekao da je sam preuzeo rješavanje kosovskog pitanja kao svoj posao, a da ga je Vlada Srbije ovlastila da pregovara.

“Ja znam da za bilo kakvo rješenje da predložite većinu da dobijete u Srbiji nećete”, rekao je Vučić i dodao da “ne zna šta je rješenje tog pitanja, nikada neće biti dovoljno podrške”.

Prema njegovim riječima, u odnosima sa kosovskim Albancima nema zamrznutog konflikta, jer oni žele “punu konsolidaciju svoje države koju su stvorili 2008. godine”.

On je kazao da mu nije problem da klekne pred svjetske zvaničnike da bi ih zamolio za ove investicije, ali ne želi da kleči i traži oproštaj od susjeda.

“Da se ja da se izvinjavam onima koji nisu zaslužili naše povjerenje, neću i ne pada mi na pamet”, poručio je Vučić i dodao da neće kleknuti “osim ukoliko to nije nasušna potreba našeg naroda”.

“Moj posao je da pokažem poštovanje prema svim tim ljudima ali nikada da unizim svoju zemlju i svoj narod”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.