Vučić: Besmisleno je da ulazim u odnose Rusije i Amerike

2

Mi smo mala zemlja da bismo se uplitali u odnose velikih sila, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući optužbe američkog predsjednika Džoa Bajdena na račun ruskog kolege Vladimira Putina.

“Ja da ulazim u odnose Rusije i Amerike je besmisleno, suviše sam ja mali za njih, a da govorim kao u kafani šta o tome mislim, ne priliči baš srpskom predsjedniku.” rekao je Vučić.

On je podsjetio da Srbija, za razliku od mnogih zemalja sa Zapada, ima veoma dobre odnose sa Ruskom Federacijom i sa ruskim predsjednikom.

“Kao što vidite, za razliku od drugih, mene nije sramota da kažem da imamo dobre odnose sa Putinom i da u mnogim stvarima sarađujemo, i nastavićemo da sarađujemo. To će biti put Srbije”, rekao je Vučić.

Dodao je i da će Srbija nastaviti svoju slobodarsku nezavisnu politiku očuvanja sopstvenog suvereniteta i borbe za interese svoje zemlje i svog naroda.

Izvor: Sputnjik

2 Comments
  1. NIKO99 komentariše

    Bilo kako bilo, Amerika je odlučila da te se otarasi. Prvo su te digli u nebo, naveli da potpišeš Vašingtonski sporazum, i sada više nisi od koristi a i valjalo bi destabilizovati Srbiju koja u potpunosti zavisi od Tebe jer si uzurpirao svu vlast te si stoga idealna meta. Možda je osujećen plan A ali sigurno postoji i plan B. Samo ti i dalje živi u iluziji da su Amerika i Rusija isto.

  2. kontesanera komentariše

    Srbija je zemlja koja čuva svoj suverenitet i nikome ne dozvoljava da kreira njenu spoljnu politiku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.