Vučić: Ambasadori i svjetski zvaničnici ne mogu da naređuju ni meni ni građanima Srbije

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija nezavisna, slobodna i suverena zemlja i da za razliku od nekih prošlih vremena, danas niko ne smije da se usudi da predsjedniku niti bilo kom drugom građaninu Srbije izdaje naloge i naređenja.

“Ponosam sam što vodim takvu zemju. Ne postoji svjetski ambasador ili zvaničnik koji može da mi lupa na vrata i da ih otvara nogom, kao što su to nekada radili”, rekao je Vučić novinarima u Skoplju povodom optužbi bivšeg predsjednika DS Bojana Pajtića da izbori zavise od toga kada će Vučić da “ispuni zadatak stranih gazda i prizna nezavisnost Kosova”.

“Autoprojekcija je čudo. Sjeća se on svojih vremena, dok su bili na vlasti i kada su morali pred svaku sjednicu vlade i parlamenta da pošalju strancima dnevni red da im odobre, a to danas nije slučaj”, podvukao je Vučić.

Ponovio je da je Srbija slobodna zemlja i naglasio da, osim obećanja svom narodu da će se boriti za interese građana, nikom nikada ništa nije obećao što, kaže, opozicija zna i što je strašno nervira.

“Već pet godina slušate kako je Vučić tu samo da ispuni nešto. Kad ih neko Vučićev bude pobijedio na nekim sledećim izborima i obezbijedio kontinuiranu vlast, jer Srbiju uvodimo u bolju i drugačiju budućnost, oni će i dalje da kukaju kako posle 15 godina moram nešto da ispunim”, rekao je Vučić.

Ocijenio je da takve optužbe dolaze kada nemate nikakvu politiku i kada ne znate šta ćete od bijesa i mržnje. Vučić je podsjetio da je Kosovo proglasilo nezavisnost 2008. godine kada je, kaže, Pajtić bio “bog i batina” u Srbiji, kao i Dragan Đilas i Vuk Jeremić, i dodao da tada ništa nisu preduzeli.

“Poslali su dva saopštenja i nastavili da se svađaju između sebe, a od kada sam na vlasti, više zemalja je povuklo nego što je priznalo nezavsnost Kosova. Valjda i to nešto govori”, zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.