Vučić: Ako ne budemo disciplinovani, imaćemo italijanski scenario

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od sjutra zabrana kretanja biti od 17 časova do 5 ujutru. U četvrtak će u svim apotekama širom Srbije biti 15 miliona maski, najavio je predsjednik i apelovao na građane da ostanu u svojim kućama. Predaja nikad nije bila opcija, borićemo se i pobijedićemo, kaže Vučić, piše RTS.

Aleksandar Vučić je, obraćajući se na konferenciji za medije, objavio da su od jutros potvrđena još 22 slučaja zaraze koronavirusom.

Najavio je da će Vlada na sjednici ujutru usvojiti uredbu o zabrani kretanja od 17 časova do 5 ujutru.

“Molim vas, nemojte da vam je najstrašnije da ostanete kod svoje kuće i ne tjerajte nas da uvedemo policijski čas 24 sata. I baš me briga što niko drugi nije to uveo, ja ću da uvedem”, poručio je on.

Ako to ne bude dovoljno i budemo imali ljude na ulici, biće policijski čas od 13 časova do 5 ujutru, a posle više neće biti ni moguće kretanje, kaže Vučić.

“Molim vas, razumite težinu i ozbiljnost situacije. Niko ovo ne radi zato što to voli. Znam da postoje ljudi koji će reći ‘sit sam svega’. Svako od nas je to milion puta pomislio u životu, ali to traje trenutak-dva. Dug je život da bi se neko time igrao, i svojim životom i tuđim. Nemate pravo da se igrate tuđim životima”, istakao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.