Vučić: Ako im je Savjet bezbjednosti UN “šarada”, šta traže tu?!

0

Bez razgovora nema rješenja kosovskog pitanja, kaže srpski predsjednik Aleksandar Vučić, i navodi da je Srbija dovoljno jaka da i bez dogovora nastavi izgradnju bolje budućnosti.

Na pitanje o sinoćnoj sjednicu SB UN na kojoj je bilo riječi o Kosovu, a koju je ambasadorka Kosova u SAD nazvala “šaradom”, rekao da više ne zna šta predstavnici Kosova žele ni od Beograda, ni od svijeta.

– Mislim da je pitanje ruskog ambasadora “šta traže tu ako im je sjednica šarada”, bilo logično. Meni nije neozbiljno i “šarada” kada idem u Brisel, UN, jer je ulog veliki. A ulog je mir i bezbjednost, koji ljudi uzimaju zdravo za gotovo, budući da samo jedna iskra može da zapali region – rekao je Vučić.

On je kazao da Priština stalno mijenja izjave i poruke, za razliku od njega koji, kaže, svoje izjave ne mijenja, jer zna za šta se Beograd bori.

– Od njih na dnevnom nivou imamo više različitih izjava, da li treba da gledam u pasulj ili u nebo da vidim šta hoće – rekao je Vučić.

Iz tog razloga nije želeo da komentariše izjavu kosovskog predsjednika Hašima Tačija iz Vašingtona o spremnosti za korekciju granica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.