Vučević: Vrijeme je da mlađi preuzmu reprezentativni dres, ali ja samo ove godine odmaram!

0

Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević je kazao da mu sve teže padaju napori u NBA igi, te da je zbog toga riješio da se ovog ljeta posveti porodici i preskoči izazove u reprezentativnom dresu. On je gostujući u emisiji „Basket fest“ istakao da je vrijeme za mlađe igrače u reprezentaciji, ali da još nije rekao posljednju riječ u dresu sa nacionalnim grbom.

„Razgovarao sam sa ljudima iz saveza i objasnio im situaciju u NBA ligi. Odlučio sam da ljeto porvedem sa famlijom. Rijetko ih viđam tokom sezone, pa žeim da im se tokom ljeta posvetim. Sve teže mi padaju putovanja u NBA ligi“, kazao je Vučević.

Smatra da je vrijeme da mladi igrači preuzmu odgovornost.

„Vrijeme je i za mlađe igrače da igraju velika prvenstva i ovo je dobra prilika za njih da osjete kako to izgleda“, istakao je.

Kaže da još nije rekao posljednju riječ u „crvenom“ dresu.

„Ne volim da razmišljam unaprijed, idem sezonu po sezonu. Kako se budem osjećao, tako ću odlučiti“, kazao je as Čikaga.

Osvrnuo se na saradnju sa ljudima iz Saveza.

„Sa ljudima iz Saveza se čujem samo kad su okupljanja, tokom godine rijetko“, poručio je Vučević.

Kazao je da je javnost imala prevelika očekivanja od reprezentacije na velikim takmičenjima.

„Drugčije je kad igram za Crnu Goru, u odnosu na NBA. Bilo je dobrih i loših stvari na velikim takmičenjima, mislim da smo imali prevelika očekivanja, za nas je veliki uspjeh sam plasman na veliko takmičenje. Bilo je to veliko iskustvo“, dodao je naš as.

Vjeruje da „crveni“ mogu da prođu grupu na Evropskom prvenstu.

„Španija i Turska se izdvajaju, sa ostalim može da se igra. Mnogo faktora odlučuje, specifična su to takmičenja, vjerujem da možemo da prođemo“, kazao je Vučević.

Ističe da se dobro uklopio u sistem Čikaga, te da je zadovoljan svim što mu se tamo dešavalo od dolaska iz Orlanda.

„Zadovoljan sam ulogom u timu, iako mi je trebalo vremena da se naviknem , jer se u Čikagu igra drugačije u odnosu na Orlando. Dokazao sam sebi da mogu da igram i na drugačiji način , u plej-ofu je to najbolje izgledalo. Imamo dobru hemiju u ekipi i postavili smo dobru osnovu za sljedeću sezonu“, kazao je Vučević.

Kazao je da je titula Golden Stejta potpuno zaslužena.

„Posebno mi je drago zbog Karija, koji je dokazao da može i bez Djurenta da uzme prsten. Igrali su najljepšu košarku,nisu slučajno dinastija“, kazao je Baranin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.