Vučević: SNS ima spreman tim, nema tabu tema za dijalog

0

Srpska napredna stranka (SNS) ima spreman tim za međustranački dijalog o izbornim uslovima, izjavio je danas potpredsjednik SNS Miloš Vučević i naglasio da se naprednjaci ne ustručavaju da razgovaraju o svim temama, ali bez ucjena i pritisaka.

Vučević je kazao da za SNS nema tabu tema i da može da se razgovara o svemu, vodeći računa o Ustavu i zakonima Srbije.

Da čujemo mišljenja svih učesnika, ali da ne može niko spolja da presuđuje, rekao je Vučević za TV Prva.

On je podsjetio da je do izbora oko 10 meseci i smatra da ima dovoljno vremena za dijalog koji se vodi na dva kolosjeka, ako, kako kaže, postoji volja svih stranaka i ako dijalog nije put da se izbjegnu izbori.

Vjerujem da imamo vremena i da prije svega možemo da uredimo našu kuću i da taj dijalog ne bude ad hoc u predizbornoj godini nego da bude u kontinuitetu i da se vrati tamo gdje treba, a to je parlament, rekao je Vučević.

On je kazao da je razumio da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima želju da učestvuje u dijalogu koji se vodi bez posredovanja Evropskog parlamenta.

Mislim da je to dobra poruka od SNS i predsjednika Vučića kao političara akciji ima najveći legitimitet u Srbiji, dodao je Vučević.

Kada je riječ o dijalogu uz posredovanje evroparlamentaraca, išlo bi se možda na neke razgovore tet-a-te, ali ne da predsjednik Vučić direktno učestvuje u tom dijalogu.

SNS ima spreman tim koji će pregovarati u razgovorima koji se vode na dva kolosjeka, kaže Vučević i naglašava da ta stranka nema rezervu da se razgovara o svim temema, ali bez ucjena i pritisaka.

Govoreći o zahtjevima opozicije, Vučević je kazao da zahtjev da predsjednik Srbije ne učestvuje u kampanji nije sistemski, već politički zahtjev, kao i da zahtjev da se paralelno uređuje javni servis nije ozbiljan.

Nadam se da zahtjevi tog dijela opozicija i predstavnika bivšeg režima nisu u kontekstu da traže izgovore kako da još jednom izbjegnu izbore. Svi imamo interes da sve stanke učestvuju na izborima. Nadam se da niko ne ulazi u dijalog u cilju da se izbjegnu izbori. Jedina veća greška od bojkota bilo bi da se ponovo bojkotuju izbori, to bi bila kardinalna greška za taj dio opozicije, rekao je Vučević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.