Vučević: Neću se kandidovati za šefa SNS-a

0

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS kaže da tim koji pobjeđuje ne mijenja svog kapitena i najboljeg igrača, te da će on predložiti da dosadašnji šef stranke Aleksandar Vučić bude kandidat za novi mandat predsjednika SNS.

“Nema tu nikakve dileme. Niti mislim da treba neko da ga naslijedi, niti vidim nekoga ko ima bar približno snage, autoriteta i mudrosti da vodi SNS”, rekao je Vučević za “Kurir”.

Ponavlja da će novi predsjednik SNS biti i dosadašnji predsjednik stranke Aleksandar Vučić, koji ima ogromno povjerenje i članstva i svih organa stranke.

“To vam je kao u sportu. Tim koji pobjeđuje ne zamjenjuje kapitena i najboljeg igrača. A SNS ima najboljeg kapitena koji je i najbolji igrač. I ne postoji nijedan racionalni razlog da ga zamijeni. Naš predsjednik svojom energijom, snagom i znanjem ne pokreće samo stranku, već i državu”, rekao je on.

Imajući u vidu ogromnu podršku koju SNS uživa u narodu, njena snaga i politička organizovanost su temelji političke stabilnosti u zemlji, kaže Vučević i dodaje da Srbija ne smije da sklizne iz te stabilnosti.

“Dakle, Aleksandar Vučić će biti naš kandidat za predsjednika stranke na sledećem kongresu SNS”, naglašava Vučević.

Iako su mediji spekulisali da je jedan od tri kandidata za novog šefa SNS, Vučević tvrdi da se neće kandidovati.

“Važno mi je da nastavimo da gradimo bolji tim, da ga podmlađujemo, da radimo vrijedno ali i pametno. I biće mi veliko zadovoljstvo da predložim Aleksandra Vučića da bude kandidat za novi mandat SNS”, rekao je on.

Na pitanje da li je on sledeći premijer Vojvodine, Vučević odgovara da se o takvim stvarima prvo pitaju građani pa organi stranke.

“Sve u svoje vrineme. Ne razmišljam o tome”, zaključio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.