Vrhovni sud odbio zahtjev Borete za izuzeće sudija

0

Vrhovni sud Crne Gore odbio je zahtjev za izuzeće troje sudija Apelacionog suda koji je prethodno podnio Saša Boreta, jedan od optuženih za ubistvo visokog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, pišu Dnevne novine.

Podsjetimo, Boreta je na sjednici koja je trebalo da se održi 15. juna podnio zahtjev tražeći izuzeće sudija Seke Piletić i Zorana Smolovića kao i predsjednika Apelacionog suda Mušike Dujovića.

U obrazloženju zahtjeva Boreta je naveo da je sudija Smolović više puta nezakonito odlučivao u njegovom predmetu, što potvrđuje i Ustavni sud koji je konstatovao da je presuda Apelacionog suda nezakonita. Kao razlog za izuzeće predsjednika Dujovića, Boreta je naveo njegovo odbijanje zahtjeva za izuzeće

Smolovića, dok za sudiju Piletić smatra da nije postupala shodno zakonu na način što nije zakazala sjednicu u zakonskom roku.

Osim Borete, za ubistvo Šćekića terete se i Ljubo Bigović, Ljubo Vujadinović i Milan Čili Šćekić.

Vrhovni sud je u decembru prošle godine ukinuo presudu Apelacionog suda iz 2015. godine kojom su Boreta, Bigović, Vujadinović i Šćekić osuđeni na po 30 godina zatvora zbog ubistva Šćekića i predmet vratio na ponovno suđenje.

Optuženima je suđeno tri puta, a Apelacioni sud je prve dvije presude Višeg suda oborio zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka i brojnih grešaka.

Šćekić je ubijen u sačekuši 30. avgusta 2005. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.