Vraneš: Ukoliko ne bude padavina tokom noći, požar će gasiti ruski helikopter iz Srbije

0
Ukolko u toku noćnih sati ne dođe do padavina koje bi ugasile masivan požar koji je zahvatio brdo Golubnju i širi se prema gradu, već sjutra će biti angažovan ruski helikopter specijalizovan za gašenje velikih požara, javlja PV informer.
Na osnovu memoranduma potpisanog između Sektora za vanredne situacije Crne Gore i Srbije, Sektor za vanredne situacije Crne Gore ima spremnu agendu za pomoć kolegama iz Srbije koji posjeduju helikopter ruske proizvodnje specijalizovan za gašenje velikih opožarenih površina.

“Na stalnoj smo vezi sa direktorom Direktorata za vanredne situacije Crne Gore Miodragom Beševićem i stava smo da ako u toku noći ne dođe do najavljenih padavina zatražimo pomoć od Direktorata za vanredne situacije Republike Srbije kako bi reagovali ruskim helikopterom opremljenim najsavremenijom opremom za gašenje požara. Trenutno požar gasi jedan helikopter u vlasništvu Vojske Crne Gore i ljudstvo naše vatrogasne jedinice, međutim očigledno je da je to nedovoljno. Požar se širi, trenutno nisu ugroženi ljudi i objekti, međutim ako se htino ne reaguje može doći do nesagledivih ekoloških posledica za sami grad koji je u oblaku dima”, poručio je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš.

Požar je prije dva dana buknuo na brdu Golubinja nedaleko od samog centra grada. I pored svih napora vatrogasne jedinice Opštine Pljevlja ne može se staviti pod kontrolu. Od juče je angažovan i jedan helikopter Vojske Crne Gore čiji je kapacitet 1200 litara u jednom letu.

„Očekujemo noć i padavine, a ako do toga ne dođe, spas ruskog helikoptera iz Srbije“ , naveo je Vraneš.

(PV portal)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.