Volkswagen gradi šest gigantskih fabrika baterija

0

Volkswagen se sve više ugleda na Teslu. Njemački koncern do 2030. namjerava da izgradi šest novih fabrika za proizvodnju baterija za električne automobile. Planira se takođe i stvaranje evropske mreže stanica za brzo punjenje baterija na vozilima. Uz pomoć sopstvene mreže fabrika u kojima se proizvode baterije, Volkswagen želi da se uključi u popularizaciju e-vozila. S većom ponudom, cijene takvih automobila trebalo bi da padnu. Najveći evropski proizvođač na taj način direktno napada američkog rivala Teslu.

Kako je u ponedeljak (15.3.) potvrđeno iz Volkswagena, taj koncern za sedištem u Volfsburgu sarađivaće sa firmama poput Nortvolta iz Švedske. Partneri su već počeli da grade prvu fabriku u njemačkom Zalcgiteru, a druga će biti mjestu Šelefteo na sjeveru Švedske. Do 2030. bi proizvodnja trebalo da počne na još četiri lokacije.

Šef Radničkog savjeta u Volkswagen Bernd Osterloh i premijer pokrajine Donje Saksonije Štefan Vajl (obojica su članovi Nadzornog odbora Volkswagena) zalažu se za to da se na tlu Savezne Republike Njemačke izgradi još jedna dodatna fabrika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.