Volio bih da su Srbi više Srbi

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom posete Moskvi imao sadržajne razgovore, te da je najsadržajniji razgovor sa njim vodio u četiri oka.
– Činjenica da smo razgovarali sami govori o pristojnom odnosu dvoje ljudi. Govorili smo o temama u vezi Srbije, ali i o situaciji u regionu, o očuvanju mira i stabilnosti, o KiM i sve što sam rekao je apsolutna istina. Pričali smo o nastavku vojno-tehničke saranje i podtvrdili smo želju da rešimo gasovod kroz Srbiju, budući da naša zemlja troši sve više gasa. Rusi su zadovoljniji jer imaju partnere kao što smo mi – rekao je on.
Na predavanju u MGIMO je predsednik Srbije dobio titulu počasnog doktora, što mu je, kako kaže, velika čast.
– I tamo sam govorio da se nalazimo na evropskom putu, ali i da nećemo uvesti sankcije Rusiji – rekao je Vučić, dodajući da je na svojoj politici dobio poverenje naroda.
Sankcije Rusiji su apsolutno nepotrebne, budući da saradnja između dve zemlje dramatično raste u svakom aspektu.
– Odnosi između Srbije i Rusije su duboki, tako da ne postoji ni racionalan razlog niti opravdanje za uvođenje sankcija – kaže on.
Kosovo i Metohija, mir i stabilnost u regionu, nenarastanje tenzija u BiH, jača ekonomija i povećanje penzija i plata biće glavne teme naredne godine, ističe predsednik, dodajući da će prosečna penzija biti 25.000 dinara, a ne 15.000 kao nekada.
U vezi sa napadima na Srbiju da sedi na dve stolice, Vučić kaže da se država vodi rečima Stojana Novakovića: “Voleo bih da su Srbi više Srbi”.
“Srbiju vodimo prateći svoje interese, a ne interese EU, Rusije ili Amerike. Pritisaka će biti, ali nisam biran za predsednika kućnog saveta, već je moj posao da branim i štitim svoju zemlju – rekao je Vučić.
On je podsetio da je razgovarao sa 71 zvaničnikom u sedam meseci, te da i ova sama činjenica govori o širini aktivnosti. Podsetio je na unutrašnji dijalog o KiM, ističući da je počelo da se govori o problemima, pravima, mogućnosti i budućnosti na Kosovu.
Takođe, dodao je da mnogima “spolja” ne odgovara stabilna Srbija.
Predsednik ističe da Srbija danas gleda u budućnost i mir i da nećemo ponoviti greške iz 90-ih i 2000-ih.
– Izbeći ćemo pljačke, korupciju i mafiju i nećemo svojim odlukama praviti greške. Od januara do novembra 2017. smanjili smo stopu kriminala i broj ubistava. Kada pratite medije, rekli biste da se ljudi samo ubijaju, ali zvanični podaci govore drugačije – rekao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.