Vojska Srbije će čuvati neutralnost

1

Vojska Srbije će čuvati i štititi vojnu neutralnost Srbije, ali ne na papiru, već stvarnu vojnu neutralnost, poručio je predsjednik Republike Aleksandar Vučić. Vučić je, na promociji najmlađih oficira Vojske Srbije, istakao da Srbija mora da ima jaku vojsku u svijetu nesigurnosti, izazova, nepredvidivosti.

„Nije posao vaš i naš da radimo za bilo koga drugog, osim za svoju zemlju“, istakao je predsjednik i ukazao da će biti mnogo poziva, „sa svih strana, dobronamernih i nedobronamernih“, koji će htjeti da nas svrstaju na neku drugu stranu, govoreći da je to najbolje za Srbiju.

„Za nas postoji samo jedna jedina strana, otadžbina Srbija“, istakao je Vučić.
„Vi ste ovdje da u miru čuvate interese naše zemlje. Ako neko pokuša na bilo koji način agresiju na našu zemlju, to nikada neće biti uspješno, jer mi imamo vas“, poručio je Vučić pripadnicima Vojske Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je priznanja najboljima među najmlađim oficirima Vojske Srbije, koji danas dobijaju svoje prve činove.

Pištolje sa posvetom, predsjednik je uručio najboljima u rangu, potporučnicima Ognjenu Zlatiću, Anđeli Bogojević i Mladenu Živkoviću sa Vojne akademije i Hadži-Miodragu Mladenoviću sa VMA.

Prvi u rangu potporučnik Ognjen Zlatić rekao da su srećni što su imali priliku i privilegiju da stiču obrazovanje na Vojnoj akademiji, ali i da završetak školovanja za njih predstavlja novi početak.

„Nećemo stati, idemo dalje u nove pobjede, kao ponosni oficiri Vojske Srbije“, rekao je Zlatić.
Inače, promocija novih potporučnika Vojske Srbije, zbog situacije sa virusom korona, održana je, umjesto ispred Skupštine Srbije, u krugu Vojne akademije, u kasarni „General Jovan Mišković“ na Banjici.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Ciju neutralnost?Srbija vise bez dozbole Brisela ne smije ni prdnut a ne da je neutralna,Vucko sve si sjebo!

    1
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.