Vojinović: Vjera je pobijedila politiku

0

Socijalistička narodna partija bila je dio jučerašnjeg veličanstvenog skupa u Podgorici. Hiljade i hiljade vjernika su pokazali ono što je svima, osim režimu Đukanovića valjda kristalno vidljivo, a to je da vjerujući Srbi i Crnogorci priznaju kanonsku crkvu, našu Mitropoliju crnogorsko-primorsku sa svojim eparhijama, kazao je Mijomir Vojinović, funkcioner SNP-a.

“Vjera je pobijedila politiku. Valjda je to od juče svima jasno. Po prvi put među hiljadama vjernika, niko nije pitao ko je Srbin, a ko Crnogorac, niti je bilo važno ko je koju partiju glasao. Svi kao jedan. Crkva je ispunila svoju svetu misiju, da sabira i spaja. Glas razuma je poslat, glas jedinstva i mira. Vjerujemo da je dovoljno.

Socijalistička narodna partija u potpunosti razumije brigu vjernika iz drugih država, jer naša crkva je jedna i nedjeljiva, kako u Beogradu, Podgorici, Bosni i Hercegovini, Makedoniji ili Hrvatskoj, tako i širom svijeta, svuda onamo gdje postoje korijeni srpske crkve. Isto onako kako smo zahvalni za brigu i solidarnost, isto tako uvjeravamo da ćemo odbraniti sve naše svetinje!!! Crna Gora je naša država, a najstarija eparhija sa svojim vjernicima sačuvala je crkvu na ovim prostorima i u mnogo težim vremenima, od ove trenutne dnevno- političke igre režimlija. Svima i u državi i van nje je više nego jasno ko i zašto nosi titulu Egzarha trona pećkog, i zašto je Sveti Vasilije baš pod Ostrogom!! Crkva je, uz pismo, jezik i lično dostojanstvo, jedino što nam je ostalo na ovim trusnim predjelima i u ovim turobnim balkanskim vremenima, jer je i ateistima jasno da ne postoji sila jača od vjerujućeg čovjeka, rekao je on.

SNP vjeruje, kako on dodaje, da će razum pobijediti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.