Vojinović: Formiraćemo Garantni fond i poboljšati poslovnu klimu

0

Građanski savez za promjene će raskinuti sa praksom stalnog određivanja ogromnih nameta gradskim privrednicima i preduzetnicima čime se onemogućava njihovo poslovanje i dovodi do gubljenja radnih mjesta u gradskoj privredi, izjavila je danas mr Jadranka Vojinović, kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene.
“Uvažavajući činjenicu da Glavni grad ima izuzetno visoke komunalne takse, donijećemo odluku o njihovom smanjenju za 20 procenata, kao i o ukidanju određenih dažbina i procedura koje predstavljaju svojevrsne biznis barijere”, naglašava ona.
Sve gradske odluke koje se tiču poslovnog ambijenta u Podgorici donosićemo uz puno učešće preduzetnika i biznis sektora, kako bi naš rad bio u službi unaprijeđenja biznis ambijenta, a ne na usluzi otuđene partijske elite i privilegovanih biznismena bliskih DPS-u, kako je to sada slučaj.
Ulagaćemo u postojeće biznis zone i u izgradnju novih, kreirajući kroz stimulativne mjere mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta.
“Kao konstituent nove gradske vlasti, iniciraćemo formiranje Garantnog fonda Glavnog grada i u prvoj godini obezbijediti 500.000,00 eura iz gradskog budžeta za podršku novim i postojećim preduzetnicima sa ciljem stvaranja uslova za nova zapošljavanja u Podgorici”, poručila je Vojinovićeva. Ovaj iznos će narednih godina biti povećavan sa posebnim akcentom na zapošljavanje lica do 35 godina starosti.
U prvoj godini mandata nove gradske vlasti formiraćemo Preduzetnički centar Podgorice koji će asistirati u izradi biznis planova, pružati besplatne savjetodavne usluge za odnose sa finansijskim institucijama, pružati besplatne računovodstvene usluge prvih godinu dana za sva novoosnovana preduzeća, umrežavati preduzetnike i preduzeća, organizovati obuke iz domena upravljanja finansijama, pružati pravne savjete, davati preporuke za ustupanje opštinskih poslovnih prostora, donositi preporuke za subvencije kao i dodjelu sredstava iz garantnog fonda.
Uporedo sa razvojem Preduzetničkog centra ulagaćemo u nove biznis inkubatore, kako bi podržali novosnovana preduzeća i pomogli im u razvijanju pokrenutog biznisa.
“Nova radna mjesta i izgradnja atraktivnog poslovnog ambijenta za zapošljavanje naših sugrađana biće predmet naše stalne pažnje. Podgorica će biti grad novih šansi. Stvorićemo perspektivu za sve njene građane, a ne za privilegovane pojedince otuđene partijske elite”, zaključila je Jadranka Vojinović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.