Vojičić organizovao šverc pola tone marihuane?

0

Nikšićanin Marko Vojičić (27) organizovao je šverc oko pola tone marihuane, zaplijenjene prije dvije noći na carinskom terminalu u Podgorici, saopšteno je Vijestima nezvanično iz policije.

Vojičić i Slobodan Labović (30) iz Danilovgrada uhapšeni su u ponedjeljak veče u Podgorici, zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare 500 kilograma marihuane u Hrvatsku.

Lisice na ruke stavili su im inspektori Odsjeka za suzbijanje droga kojim rukovodi Dejan Knežević, koji su akciju izveli sa službenicima Uprave carina. Prema saznanjima Vijesti iz UP, inspektori već duže nadgledaju Vojičića, koji je navodno i angažovao Labovića da za njegov račun “odveze turu kamionom do Hrvatske”.

U zajedničkom saopštenju UP i UC, piše da su u zajedničkoj akciji “Trak” zaplijenili marihuanu i podnijeli krivične prijave protiv dvojca, zbog sumnje da su počili krivično djelo – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pojasnili su da su službenici policije i carina akciju sprovodili duže.

Kazali su da je, na osnovu analize rizika, određen detaljan pregled teretnog vozila “skanija” nikšićkih registarskih oznaka firme “Vojičić-komerc”, na kojem je kod carinske ispostave Terminal Podgorica deklarsiana za izvoz roba – plastična ambalaža za transport (pvc koševi) bruto mase 2.148 kilograma i vrijednosti 4.950 eura za kupca iz Italije, a koja je preko graničnog prelaza Debeli brijeg trebalo da napusti carinsko područje Crne Gore.

Skeniranjem kamiona je primijećeno da se u tovarnom dijelu nalazi neprijavljena roba.

“Pristupilo se fizičkom pregledu vozila i uz pomoć specijalizovane opreme u tovarnom dijelu vozila, pored uredno prijavljene robe za izvoz, pronađena su sakrivena 85 pakovanja različite veličine, sa sadržajem biljne materije za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana”.

Izvor: Vijesti

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.