„Vodovod i kanalizacija“: Problem u Račicama i Koćevim Glavicama naslijeđen, radimo sve da snabdijevanje bude uredno

0

Potrošači u naseljima Račice i Koćeve Glavice nemaju uredno vodosnabdijevanje zbog nekoliko oštećenja potisnog cjevovoda i „Vodovod i kanalizacija“ radi sve kako bi snabdijevanje u potpunosti bilo uredno, navodi u reagovanju tog podgoričkog gradskog preduzeća na navode odbornika Socijaldemokrata Miloša Maškovića.

„Ekipe vodovodne mreže su imale više intervencija na istom u posljednje dvije sedmice. Naglašavamo da je riječ o naslijeđenom problemu i da je vodovodna mreža u ovom dijelu naselja rađena fazno. Jedan dio mreže su radili mještani a jedan dio DOO ‘Vodovod i kanalizacija’. Intezivna izgradnja objekata zahtijeva i veće potrebe za vodom u poređenju sa kapacitetima izgrađene vodovodne infrastrukture u ovom dijelu prigradskih naselja. Takođe, određeni dio potrošača neracionalno koristi vodu, često za zalivanje, pa ostali potrošači ostaju bez vode za piće“, dodaju.

Ističu da je preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ ozbiljno pristupilo rješavanju navedenog problema, da je naručena pumpa jačeg kapaciteta i ida se ntenzivno se radi na otklanjanju kvarova.

„Menadžment Društva se ne bavi političkim objavama i saopštenjima već isključivo informacijama zasnovanim na činjenicama, te je neophodno još jednom podsjetiti da zatečeno stanje u preduzeću podrazumijeva milionske dugove, veoma zastarjelu nefunkcionalnu opremu kojom je skoro pa nemoguće održavati mrežu, kao i izvedeno stanje na terenu koje nerijetko odstupa od pravila struke i procedura rada, što značajno utiče na izražene napore Društva da pravovremeno reaguje“, zaključuje se u reagovanju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.