Vođe klanova ne mare za potjernice: Dok ih crnogorska policija “traži”, namjeravali da peru pare u Srbiji

0

Dok policija Crne Gore “intezivno” traga za vođama kriminalnih klanova oni pokušavaju da dio prljavog novca ulože u Srbiju, kupovinom nekretnina. Kako nam je potvrđeno u MUP-u Srbije, inspektori su uspjeli da osujete kupovinu nekoliko nekretnina na Zlatiboru u Kopaoniku, koju su vođe klanova iz Crne Gore namjeravali da kupe preko povezanih lica. Te transakcije su pokušane da se obave poslednja dva mjeseca, ali su te njihove namjere osujećene.
Riječ je o vođama “škaljarskog” i “kavačkog” klana, koji su u bjekstvu. I pored toga što ih crnogorska policija traži oni se bave unosnim poslovima i biznisom u nekoliko evropskih zemalja.
“Detaljnom istragom došli smo do konkretnih podataka preko kojih lica su vođe “kavačkog” klana pokušale da kupe ekskluzivne lokacije na Zlatiboru i Kopaoniku. Naravno, novac kojim su namjeravali to da urade potiče iz kriminalnih aktivnosti, najvećim dijelom od prodaje narkotika. Više osoba oz Crne Gore je pod istragom zbog pokušaja pranja novca u Srbiji, kazao je naš sagovornil iz MUP-a Srbije.
Vođe dva suprostavljena klana u odavno u bjekstvu, a crnogorska policija je bez uspjeha traži.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.