Vođe klanova na sigurnom: Rat do istrebljenja!

0

Najnovija eksplozija u garaži hotela Premijer, koja se dogodila prije dvije noći, potvrdila je crne slutnje da se rat između zavađenih klanova vodi do totalnog istrebljenja. Istražitelji koji rade na rasvetljavanju narko obračuna, vjeruju da je rat klanova ušao u posljednju fazu. Jasno je da su vođe suprostavljenih ekipa na sigurnom, a da su na bojnom polju ostali samo vojnici dva klana.  U nemogućnosti da se obračunaju između sebe, vođe klanova su očigledno riješile da likvidacijom običnih vojnika iz drugog klana, osvetu učine još krvavijom. U policiji vjeruju da se u narednom periodu može očekivati eskalacija sukoba unutar klanova, a da će na meti biti svi oni koji imaju bilo kakve veze sa nekim od dva klana. Posredno ili neposredno, svi su potencijalne mete napada.
Prema nezvaničnim informacijama, policija će u narednom periodu pojačati pritisak na pripadnike dva klana koji su u Crnoj Gori, kako bi ih konstantnim provjerama, racijama i pretresima, primorala da napuste našu teritoriju. Na taj način pokušavaju da težište obračuna izmjeste iz Crne Gore na neku drugu teritoriju, jer je očigledno da ne mogu da se obračunaju sa organizovanim kriminalom. Svim saradnicima klanova je indirektno saopšteno da je najbolje da napuste teritoriju Crne Gore jer ovdje nijesu sigurni i policija im ne može garantovati bezbjednost.
Jasno je da poslednje likvidacije govore da su na meti najniže rangirani pripadnici klana, a neki su bili i u rangu nižem od kurira.
Policija nije u mogućnosti da spriječi sukob klanova što je svima jasno. Očigledno je da jedino što pokušavaju jeste da preventivnim kontrolama i racijama ublaže posledice i da bar na kratko odlože seriju obračuna. Jasno je da menadžment policije nema jasnu strategiju u obračunu sa mafijom, već su jednostavno, godinama, prepustili inicijativu klanovima, kako bi se oni između sebe očistili i istrijebili.
Obračuni dva kriminala klana iz Kotora, zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji, počeli  su prije četiri godine, likvidacijom Cetinjanina Gorana Radomana u Beogradu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.