Vođa “kavčana”: Jedino lud mogu da priznam ovo što me teretite

0

Okrivljeni Slobodan Kašćelan danas je u Višem sudu u Podgorici pred specijalnim vijećem sudije Dragoja Jovića, negirao navode optužnice specijalnog tužilaštva da je počino krivična djela šverca droge i zelenaštvo.

Optužnicom specijalnog tužioca Saše Čađenovića, okrivljeni Slobodan Kašćelan i Igor Božović su organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge, pranjem novca. Oni su navodno bili zaduženi za planiranje i vršenje krivičnih djela, ali i davanje uputstava i naredbe ostalim članovima kriminalne organizacije.

“Razumio sam optužnicu, ali meni je ovo smiješno, ja jedino lud mogu da priznam ovo”, kazao je u svojoj odbrani Kašćelan. On je prema optužnici, 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću uz 10 odsto kamate.

“Poznajem Dragovića i jesam ga upoznao preko optuženog Gorana Ljubatovića, koji je moj prijatelj. Znam da Dragović ima obaveze prema njemu, ali o ciframa ne znam ništa. Ja Dragoviću nikad ništa dao nisam, a sastali smo se samo jednom sa Ljubatovićem i tada niko nikakve cifre nije pominjao”, rekao je Kašćelan.

Nije želio da odgovori koliko novca mu Ljubatović duguje jer je to njihova lična stvar. Dodao je da nema nikakva saznanja o vili “Luković”, te da nikada nije boravio. Tužilac Čađenović ga je pitao u vezi poznanstva sa Sinišom Vlahovićem, te Igorom Božovićem i izvijesnim Zvicerom iz Kotora. Kašćelan je rekao da mu je Božović kum, da Zvicera poznaje i da se radi o njegovom prijatelju.

“Stavili ste mi drogu da radim, ja sa tim ne veze nemam. Tužioče, nije ljudski stavljati nekom na teret nešto što nije uradio”, dodao je okrivljeni.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana iz Kotora, Igora M. Božovića iz Škaljara, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve.

U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove.

Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda –zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.