Vlasti u Prištini pripremaju niz bombaških napada na sjever Kosova!

0

Vlasti u Prištini pripremaju niz bombaških napada na sjever Kosova! Ovo alarmantno upozorenje iznio je u Savjetu bezbjednosti UN šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je zapadne sile upozorio na mogućnost eskalacije sukoba u južnoj srpskoj pokrajini.

Dačić je otkrio da “ozbiljna obavještajna saznanja” govore da albanski teroristi planiraju frontalni napad na Srbe na sjeveru Kosova, piše Informer.

Prema riječima ministra spoljnih poslova, sledeća akcija Albanaca biće pokušaj nasilnog upada i osvajanja rudnika Trepča.

– Postoje obavještajna saznanja da prištinska strana namerava da sprovede unilateralne akcije, koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na severu Kosova. Jedna od tih akcija bila je ova navodno policijska, u kojoj je upotrebljeno više od 70 borbenih vozila i tokom koje je primijenjena sila prema Srbima, ali i prema službeniku Unmika iz Rusije… Sledeći cilj jeste napad na Trepču odnosno osvajanje Trepče. Oni planiraju i podmetanje raznih eksplozivnih naprava širom sjevera Kosova i Metohije. Postoje takva, veoma ozbiljna saznanja i mi smo to podijelili za zapadnim partnerima. Oni sve to znaju i nadam se da će obuzdati neke ljude u Prištini… – naveo je Dačić u intervjuu za Glas Amerike (VOA) neposredno nakon završetka sjednice SB UN.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.