Vlast podgrijava mržnju: Liberali hoće da zabrane Selakoviću ulazak u Crnu Goru

0

Liberalna partija poziva Vladu Crne Gore da proglasi generalnog skeretara predsjednika Srbije Nikolu Selakovića za nepoželjnu osobu u Crnoj Gori, saopštio je potpredsjednik Liberalne partije Jovo Rabrenović.

“Isto tako ministar vanjskih poslova Darmanović morao bi da pozove ambasadora iz Beograda na hitne konsultacije, i da provjeri ovakve navode. Visoki državnik strane zemlje koji ne propusta priliku da omalovaži i zatire identitet i postojanje susjedne države ne može očekivati drugačiji tretman osim kao persona non grata. Crna Gora bi na ovaj način potvrdila da je ozbiljna država i da ne dozvoljava da se bilo ko miješa u njenu politiku, posebno ne velikodržavni nacionalisti koji se još uvijek nijesu pomirili sa crnogorskom suverenošću i nezavisnošću. Da je to tako pokazuje i Selakovićevo žaljenje za miloševićevskom SRJ koja je bila zvanično nepriznata država koja je okretala topovske cijevi prema Crnoj Gori i njenom narodu”.

Selaković koji tvrdi da je Crna Gora „klasična srpska država“ pa šta god to značilo, pokušava da unese razdor i mržnju među građane svrstavajući ih na procente i prebrojavajući insinuira koliko koga ima, smatra Rabrenović.

“On ne zna i ne želi da zna da je Crna Gora građanska država u kojoj su svi svoji na svome i da nikad Crnom Gorom neće upravljati on i njemu slični mešetari koji bi da trguju crnogorskim narodom za svoje sitne interese i za svoju krvavu politiku.Za takve promotere politike mržnje, šovinizma i velikodržavnih ambicija nema mjesta u Crnoj Gori niti u crnogorskom društvu i među njenim građanima”, poručeno je iz LP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.