Vlast da se dozove pameti: Crna Gora ima samo 88 respiratora, na 630.000 stanovnika, a odbija pomoć Srbije!

5

Crnogorski zdravstveni sistem u ovom trenutku raspolaže sa 88 respiratora, a do kraja sedmice broj respiratora će biti povećan na 150. Ovo je zvaničan podatak koji je saopštio rukovodilac Kriznog operativnog medicinskog štaba, doktor Ranko Lazović.

Ranko Lazović

Crna Gora, koja ima 630.000 stanovnika ima samo 88 respiratora. A potpredsjednik Vlade Milutin Simović odbio je poklon Srbije u vidu pet respiratora. Zaista, poslije objavljivanja podatka da imamo samo 88 respiratora, a velikodušno odbijamo poklon od pet respiratora, ne možemo da se ne zapitamo, ko vodi ovu državu i ko smije da se, i u čije ime odriče onoga što nam u ovom trenutnu život znači.

A u iszo vrijeme, kad odbija poklon Srbije, režim u Podgorici traži da im NATO dostavi respiratore. Da nije tragično, bilo bi smiješno, ali nažalost, situacije je i više nego alarmantna i zabrinjavajuća.

Priznanjem da imamo samo 88 respiratora, pa čak i da do kraja nedjelje taj broj se popne na 150, jasno je da je to malo, u odnosu na broj stanovnika. Zato, još skandaloznije i frapantnije zvuči Simovićevo i Hrapovićevo odbijanje pet respiratora koje se Srbija poklonila Crnoj Gori. Jasno je i da svakog građanina sada još više treba da zabrine ponašanje Milutina Simovića i Kenana Hrapovića, koji svojim izjavama štete građanima ove države.

Nejasno je samo zašto struka ćuti i zašto se ne oglašava Sindikat ljekara medicine da građanima saopštiti da li je 88 ili 150, sada je to nebitno, dovoljan broj respiratora koji može da opsluži građane Crne Gore u ovoj krizi koju je zahvatio koronavirus. Valjda su ljekari pozvaniji od eksperta za krompir Simovića i ekonomiste Hrapovića, da javnosti kažu koliki je to broj respiratora koji bi zadovoljio potrebe Crne Gore. Važno bi bilo i da nam saopšte, imamo li mi taj luksuz da se odričemo poklona koji nam u ovom momentu život znače.

Nije vrijeme za politikanstvo, kojim su obojene izjave predstavnika vlasti u Podgorici, nego je neophodno da se uradi sve da se građani zaštite i da im se obezbijede neophodni uslovi za liječenje.

Ako građani disciplinovano slušaju savjete da ostanu kući, red je da vlast sasluša svoje građane, većinsku Crnu Goru i prihvati pet respiratora koje poklanja Srbija!

5 Comments
 1. Aco komentariše

  To su budale u Crnu Goru ne mogu oni bez SRBIJE DOKAZALI SMO NA LITIJE KO SU SRBI U CRNU GORU SRBIJA DO TOKIJA

  9
  6
  1. ćipur komentariše

   ka nokija sve manja i manja brzo ce pa pa sandzak i vojvodina
   a vi cete na beogradski pasaluk i dosta samo da vam ko ne dolazi da im morate zene davat
   beogradski pasaluk velika srbija do tokija

   1
   6
 2. Balsa komentariše

  Koliko ih to vi imate obraza vi

  3
  2
 3. ćipur komentariše

  ka nokija sve manja i manja brzo ce pa pa sandzak i vojvodina
  a vi cete na beogradski pasaluk i dosta samo da vam ko ne dolazi da im morate zene davat
  beogradski pasaluk velika srbija do tokija

  1
  3
 4. real komentariše

  o nesrece prodane ti iz srbije bi vas spasili e nesrece
  vasa srbija 7 miliona ljudi a 1000 respiratora i to ako ih ima jer ovaj vucic laze a zine
  mada mozda su ih kupili u soping kad su sad bili po italiji kad su ih slali doktor i vucic

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.