“Vlast će pokušati da zloupotrijebi socijalne pomoći u partijske svrhe”

0

Šef kluba SDP-a Raško Konjević je rekao da nemaju povjerenje da vlast neće pokušati da zloupotrijebi ovu vrstu socijalne pomoći u partijske svrhe.

„Jedan razlog je zato što ništa od sredstava što se troši iz tekuće budžetske rezerve nije javno, nego je proglašeno tajnim podatkom. Tražio sam više puta te podatke i uvijek sam dobijao odgovor tokom poslaničkih pitanja da su ti podaci proglašeni tajnim. Tvrdili ste nam da govorimo neistine kada smo iskazivali sumnje da se tokom izbora finansirate na nezakonit način… Javila se afera Koverta gdje ste i vi priznali da ste se finansirali na nezakonit način. Kod zloupotrebe socijalne pomoći, pojavila se afera Snimak koja je više puta bila u izvještajima Evropske komisije”, rekao je on.

Sugerisao je da vladina Komisija za budžet kojom rukovodi Rafet Husović (BS), objavi podatke kome je davala pomoć i to po gradovima u Crnoj Gori.

“Mi ćemo to naravno zatražiti, ali vam tvrdim da ćete reći da je to tajni podatak. Vi nam ukazujete da imamo pravo po zakonu o finansiranju političkih partija da Odbor za antikorupciju sedmično dobija izvještaj o ovome o čemu mijenjate odredbu. Nema Odbor to pravo, već samo kada se raspišu izbori. Ova odredba koju mijenjate odnosi se samo za vrijeme epidemije”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.