Vlasnik “Knez petrola”: Sin Ivice Stankovića me reketirao i tražio da njegovom ortaku dajem 10.000 evra dnevno

8

Srpski biznismen i vlasnik firme “Knez petrol” Srđan Knežević optužio je sina Ivice Stankovića- Aleksu Stankovića da je učestvovao u njegovom reketiranju i i da je određivao koliki procenat za kamatu treba da plati njegovom ortaku.

On je to saopštio na suđenju u Kotoru u predmetu koji se vodi protiv Milana Kaloštrovića zbog toga što ga je 24. avgusta prošle godine ispred budvanskog kafića Hemingvej fizički napao.

– Aleksa Stanković, sin VDT-a Ivice Stankovića određivao mi je kamatu u iznosu od 10.000 evra za svaki dan, ukoliko njegovom ortaku Kaloštroviću ne platim reket  od 120.000 evra-saopštio je Knežević u kotorskom sudu.

Na video snimcima se jasno vidjelo da je Kaloštrović ispred kafića i u obližnjoj zlatari fizički nasrnuo na Kneževića i zadao mu nekoliko udaraca u predjelu glave i tijela.

Knežević je u izjavi ODT-u Kotoru 25. avgusta prošle godine istakao da je Kaloštrović tokom incidentne noći u Hemingveju sjedio u društvu sa Aleksom Stankovićem i tužiocem Nikolom Boričićem.

U svojoj izjavi Knežević je pred ODT-om u Kotor 25.08.2020. godine kazao da je kritične prilike za stolom za kojim je on sjedio u Hemingveju preko puta njega sjedio Aleksa Stanković koji mu nije dao da ustane, a odmah do njega sa lijeve strane je sjedio okrivljeni, dok su se za susjednim stolom nalazila četiri lica.

– Aleksa Stanković je kritične večeri odredio gdje da se novac ostavi u Beogradu, i to na način što je okrivljeni Milan Kaloštrović pozvao moju suprugu i tada joj to saopštio, a Aleksa je još i odredio kamatu koja bi iznosila 10.000 evra na dan u koliko ne da taj novac. U jednom momentu dok su sjedjeli za stolom Aleksa Stanković je rekao: “Tužioče dođi ovamo”, i tada mu prilazi muško lice koje nisam poznavao, međutim, kasnije sam saznao iz medija da je riječ o Boričić Nikoli koji je prišao njima i stajao iznad Alekse Stankovića sigurno jedno 5-6 minuta i posmatrao napad na mene- kazao je Knežević sudiji prilikom saslušanja.

Knežević  je kazao da mu je Aleksa Stanković te večeri u nekoliko navrata rekao da treba da bude srećan što je on tu, jer bi ga u drugoj situaciji Kaloštrović ubio.

– Stanković mi je kritične večeri nekoliko puta rekao “Budi srećan što sam ja tu, jer bi te u suprotnom Milan Kaloštrović ubio”- izjavio je Knežević.

Knežević je kotorskom tužiocu do u tančina opisao šta se te noći dešavalo u Hemingveju i obližnjoj zlatari.

-Ispred lokala mi je Kaloštrović Milan zadavao udarce rukama- otvorenom šakom kao i zatvorenom šakom u predjelu tijela i glave, a u zlatari ga je udarao i pesnicama u predjelu stomaka i šutirao nogama. Nakon što sam izašao iz zlatare vraćam se i sijedam je za sto u Hemingveju da bi nakon nekoliko minuta došao Milan Kaloštrović i jeo za moj sto. Za drugim stolom je sjelo obezbjeđenje Stankovića, njih dvojica i još dvojica lica čiji identitet ni dan danas ne znam. Nastavlja se udaranje Kaloštrovića i čak me je i pištoljem zaparao po butini kod koljena.

Nisam napustio Hemingvej iz razloga što mi je to branio Aleksa Stanković koji je sjedio preko puta mene.  Prijetio mi je i svašta govorio, dok mi je Kaloštrović zadavao udarce. Rekao sam Kaloštroviću i  Stankoviću da ću im dati novac, s obzirom na to da su mi isti sve to vrijeme i prijetili i psovali majku. Pitao sam Kaloštrovića zašto mu duguje novac, kad mu ništa ne dugujem,  a svaki put kada bih ga to upitao on mi je zadavao udarac šakom i govorio mi “Ti se praviš lud”. Razmišljao sam da pobjegnem, ali nisam mogao zato što sam bio opkoljen sa svim ovim licima koje sam prethodno pomenuo-saopštio je Knežević tužiocu.

 

.

 

 

 

 

 

 

8 Comments
 1. Ivi komentariše

  Strašno!

  60
 2. ja lično komentariše

  Divna omladina,divno ga su tajo i mama komutkinja vaspitali.fukara

  52
  1. NikšićGolijaKiM komentariše

   Pa lažni vjernik Krivokuća i “časni” Dritko ne vide ovo , niti vide sve ostalo šta se uradilo od ove države pa im je važnije šta ko misli o Srbrenici dok nam se društvo raspada a potom napadaju ljude iz DF zbog toga što insistiraju na zakone i konačan obračun sa kriminalom i krominalvima koje predvode ĐUKAJI i olinjali čika Brano. Ne vidi lažni vjernik Krivokuće kakva smo država i ko vlada svim i svaččim u ovoj državi već im je sad bitno kakavko ima stav o Srebrenici… Žalosno koje su fukare došle na vlasti i svi odreda oljuju po DF kji se jedino ISKRENO zalaže da na prvom mjestu bude borba protiv onih koji su nam državu doveli do propasti i njenog nestajanja i uz to proturaju priče o nekom VELIKOSRPSKOM projetu amo na osnovu oga što SRBI iz Crne Gore žele dobre odnose i najbolje odnose sa SRBIMA. Samo vi slijepci koji podržavate Krivokuću za svoje nečinjenje pljujte po DF-u. DABOGDAVAM SE VRATILI ĐUKAJI pa vam se usrali u državu do kraja!

   33
   1
   1. NikšićGolijaKiM komentariše

    Pokazatelj koji govori o tome koliko su pojedini umiješani u satiranje ove držve govori i ovo od danas kada je Leposavić bio protiv Radovića da dođe na čelo sudstva i to da nije mogao biti predložen jer za godinu dana mora u starosnu penziju ( da ne pričam o članstvu u DPS) itd. i novinar vijesti umjesto da mu postavlja pitanja o nelegalnosti o predlaganju Radovića , novinar VIJESTI postavlja pitanja Leposaviću o Srebrenici. Toliko o dobronamjernosti Vijesti i onih koji su oko njih među njima spadaju i DRITKO i URA i Rakčević, i Brković itd. Sve su to upleteni u ko zna kave radje koje idu na štetu državi. SVE JE DF u PRAVU ali BAŠ SVE!!!

    31
 3. Istina je jedna nema dvije komentariše

  Pa zar nije Stankovic saucesnik….,?

  39
 4. Milovan komentariše

  Samo ova informacija je bila dovoljna da se Ivica Stankovic automatski povuce sa funkcije a da se ovaj mali Aleksa uhapsi. Pritom decko ima drzavno obezbedjenje. Da bude jos gire sa njim je sudija Nikola Boricic. E ovo je DPS Crna Gora. Ja mislim da ne postoji nigdje na svijetu, ali nigdje da sin od Vrhovnog drzavnog tuzioca hej reketira ljude. I da mu je otac i dalje na funkcijii,Da ovog malog niko nije uhapsio, eno ga vozi auto od 150.000eur i zeni cerku Sarica. Kriminalnu destinaviju nam ostavio DPS, to je njihov teren.Pakao

 5. Bole komentariše

  To su crnogorske patriote. Svaki im je posao takav. Cilj je da se napravi robovlasnicko drustvo u kome ce ovakvi mocnici da budu i tuzioci i sudije po raznim budzacima. To je bagra kojoj treba oduzeti licna dokumenta i zaplijeniti imovinu i ostaviti da rade kao sto radi ovaj ponizeni narod. A njih oznaciti za primjer pokoljenjima.

  8
  1
 6. Hercegov grad komentariše

  Ti si lopuza,pa jesmo li te hapsili u Beogradu zbog kriminala?!Pa kad si pusten sliz pritvora da se branis sa slobode pobego si u Bugarsku?!Sada si u dilu sa pokiticarem iz vrha vlasti pa i dalhe pljackas drzavu i narod!Ti mislis pljunes i kasez pik ne vazi.I treba da te ojade od batina jet si lopuza!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.