Vlasnik firme „Playmaker“: Cigarete legalno prijavljene, angažovaćemo advokate

1

Vlasnik špediterske firme „Playmaker“ Đorđije Pavićević rekao je da su cigarete koje je oduzela Uprava prihoda i carina u saradnji sa MUP-om legalno prijavljene Carinarnici Slobodne Zone Luke Bar, i da su u skladu sa zakonskom procedurom smještene na kontejnerski terminal Luke Bar. Pavićević je naveo da će vlasnici cigareta angažovati advokate i pokrenuti proces s ciljem odbrane svojih prava i imovine.

Uprava prihoda i carina oduzela je cigarete, zato što nije ispoštovan vremenski rok koji je određen za tranzit istih, već su one i nakon isteklog roka stajale na terminalu. Rok za uklanjanje cigareta nije ispoštovan zbog tekućih problema kontejnerskih kompanija, koje nijesu mogle u tako kratkom roku stići da otpreme, jos jednom napominjem, legalne kontejnere“, rekao je Pavićević.

On je kazao da su kao špediterska kuća primili rješenje od UPC da se roba oduzima.

Naravno, vlasnici cigareta će angažovati advokate i pokrenuti proces s ciljem odbrane svojih prava i imovine“, navodi Pavićević.

Podsjetimo, u Luci Bar oduzeto je osam kontejnera sa cigaretama, što je oko 4.000 paketa, čija je vrijednost oko 3,5 miliona eura, saopštila je Uprava prihoda i carina. Uprava prihoda i carina je, kako kažu, u saradnji sa MUP- om Crne Gore i Upravom policije, realizovala novu akciju u cilju obračuna sa švercom cigareta.

(rtcg)

1 Comment
  1. LORD komentariše

    OVO JE DOKAZ KAKO SE FINANSIRA VRHUNSKI SPORT U CG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.