Vlasnik “Fidije” pušten na slobodu: Za DPS tajkune nema zatvora, nagodio se sa tužilaštvom!

1

Osnivač kompanije “Fidija” Joko Blagojević (70), osumnjičen da je dio grupe koja je utajila milionske iznose, pušten je na slobodu, saznaje Borba.

Prema našim saznanjima, Blagojević je sklopio nagodbu sa tužilaštvom, kako bi izašao na slobodu. Prema nezvaničnim informacijama, priznao je sve što mu se stavljalo na teret, a zauzvrat treba da plati državi oko 200.000 evra, a nije poznato da li će uopšte ući u pritvor.

Blagojević je sklopio sporazum o priznanju krivice, iako je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić najavio da za krivična djela iz oblasti finansijskog kriminala više neće biti sporazuma o priznanju krivice.

Osim Blagojevića, prijavom su obuhvaćeni direktor salona namještaja “Namos Dajković” Vladan Dajković, direktor, osnivač i ovlašćeni zastupnik više firmi među kojima su “Arhimed” i agencija “MAMA” Nikola Dobričanin (40), direktor konobe “Maruška” Vlatko Ražnatović (50), Dejan Petričević (36), Nataša Tvrdišić (45), Danijela Bošković (36), Aleksandar Ivanović (45), Bojan Petričević (36), Filip Lopičić (35), Tihomir Lakić (64), Dragoslav Lakić (57), Radomir Karadžić (39), Radovan Terzić (38) i Ivan Vuković (40).

Nedostupan je Dejan Lakić za kojim je raspisana potraga.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da za krivična djela iz oblasti finansijskog kriminala više neće biti sporazuma o priznanju krivice.

“U budućnosti nećemo više bez izuzetno koristiti institut sporazuma o priznanju krivice, već ćemo koristiti sve najradikalnije metode i zakonsku mogućnost da predložimo najstrože kazne, zbog težine krivičnih djela”, poručio je Katnić onima koji pokušaju ili izvrše ta krivična djela.

Međutim, očigledno je da za Blagojevića, koji je blizak DPS-u, važe neka druga pravila, pa je tako sklopio nagodbu sa tužilaštvom.

1 Comment
  1. Petar ulcinj komentariše

    Kako ih reketiraju. Pa o ovom krimi rezimu ce holivud da snima filmove. Ko kum 1,2,3 bice Milo da Don 1,2,3. Ladno koriste policijiju i drzavne institucije da zlostavljaju i reketiraju privrednike. Ovoga se ni turski sultan nije sjetio

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.