Vlado Georgiev za “BORBU”: Srbi su većinski narod u Crnoj Gori, nova vlast ako ne ukine sramne sankcije Rusiji ista je kao i prethodna!

19

Nova vlast u Crnoj Gori mora da ukine sankcije Rusiji, ukoliko ne želi da slijedi put prethodnog režima, poručio je u razgovoru za Borbu naš proslavljeni kantautor i producent Vlado Georgiev.

Kaže i da je očekivano da mu se ukine zabrana ulaska u Crnu Goru.

“To je bilo više nego očekivano, logičan i pozitivan potez nove crnogorske Vlade, koji svakako ne umanjuje sramnu i ksenofobičnu odluku prethodne vladajuće garniture. Nakon ponovljene zabrane ulaska podnio sam tužbu, sada ću je vjerovatno povući nakon konsultacije sa mojim braniocem adv.Zdenkom Tomanovićem”, kaže on.

Dodaje i da očekuje da se ukinu sulude sankcije Rusiji.

”Red bi bio, jer nikom nije poznato zbog čega su ikada i uvedene sankcije Rusiji, sem što se to može protumačiti kao još jedan mega-poltronski potez prethodne Vlade, koji je na taj način pokazivao naklonost nekakvim anti-ruskim i pro-nato strujama i družinama. Taj robo-poslušnički stav prethodne Vlade dozvolio je da Ruse, naše prijatelje koji su u velikom broju došli u Crnu Goru, investirali u nekretnine prepoznajući je kao jednu lijepu zemlju, nazove nepoželjnima. Koliko god da su se trudili da ta odluka o pridruživanju sankcijama Rusiji ostane u okvirima nekakve visoke politike, neizmjerno je sramna, jer je po pitanju odnosa Crne Gore i Rusije neshvatljiva, neosnovana i smješna. Neki viši interesi i krugovi nekih moćnika nikada više ne bi smjeli dovesti u pitanje odnos bratskih država i naroda. Kad to kažem, takođe mislim i na odnose sa drugim zemljama koje nas poštuju i sa kojima imamo dobre diplomatske i druge odnose, kaže on.

Očekuje da se popravi status Srba u Crnoj Gori.

“Naravno da hoće. To više nije ni upitno. Srbi su većinski narod u Crnoj Gori. Tačka”, jasan je on.

Medije koji su ga nazivali teroristom, dodaje, treba nazvati pravim imenom.

”To su pro-fašistički nastrojena glasila sa takvom uređivačkom politikom. Nazvati mene teroristom u trenutku dok su se na Cetinju ispred manastira pravili skupovi “komita” i  pjevale ustaške pjesme a na RTCG puštao Tompson je jedna bolesna faštistoidna ideja, koja je, eto naišla i na realizaciju. Policija je to sprovela u djelo. Neka im je na obraz dok su živi, što se mene tiče. Veće bruke u Crnoj Gori nije bilo od pamtivijeka, koliko u godini koja je iza nas. Prethodna vlast je zaista otišla toliko daleko, da su se i poznati hrvatski šovinisti smijali njihovoj želji za dokazivanjem u takmičenju najglasnijih srbomrzaca. Srećom, taj broj je tako mali i zanemarljiv, gotovo beznačajan. Ali, takvi disonantni tonovi se zaista više nikad ne bi smjeli čuti u Crnoj Gori. Crna Gora je anti-fašistička zemlja koja se protiv fašista uvijek i borila. Tako treba i da ostane, ističe on.

Nada se da će u Crnu Goru doći što prije.

“Možda već za Novu godinu i Božić pođem sa porodicom da obiđem roditelje. Nikad nije prošlo ovoliko vremena da nisam bio u Crnoj Gori i to poprilično sve zajedno liči na neki ružan san, pa ću, eto, pokušati sve ovo kao san i da zaboravim.”

Planovi su mi da me sva ova situacija koja nas je zadesila sa korona virusom ne poremeti psihički, da uđem uskoro u studio i da vas uskoro obradujem nekim novim pjesmama. Da vas opet terorišem stihovima i notama i da svi zajedno uživamo u terorizmu najljepših emocija i ljubavi. Svako dobro vam želim kao i svim vašim čitaocima, zaključio je Georgiev.

19 Comments
 1. Ivi komentariše

  Oće, Abazi….

  5
  1
 2. bajo. komentariše

  Teraj se govedo u 3lpm, koji ces namracku splacino nesojska

  15
  23
 3. Krle komentariše

  Srbi su većinski narod u CG. Zanimljivo, ima i jedan Bugarin

  17
  16
 4. Milica komentariše

  Jeli Vlado Bugarin ili Rus? 🇷🇸🇷🇸

  17
  11
  1. Boka di cataro komentariše

   Vladi je interesna poltrončina, porijelom Bugarin pa ima kompleks bez potrebe. Ali lova je čudo.

   10
   11
  2. boka komentariše

   budala naduvana

   7
   6
 5. […] пут претходног режима, поручио је у разговору за Борбу наш прослављени кантаутор и продуцент, Владо […]

 6. Level komentariše

  Evo ih, odmah se javljaju Zdravkovi svjedoci i ostale udbaške i evivaške splačine, na zajedničkom zadatku pljuvanja po svemu što je patriotsko i srpsko.

  Bravo Vlado Srbine! Ti si ljudska gromada za sve ove humanoidne imitacije koje te napadaju. Ali neka ih, kako kaže ona stara – Psi laju, karavani prolaze, i zato ne obraćaj pažnju, pusti džukele neka laju i rade svoj konvertitski posao, a mi znamo naše – da službeno pokažemo da su Srbi većinski narod u Crnoj Gori!

  Živjela Crna Gora – Srpska Sparta!

  23
  10
  1. Marko komentariše

   U Crnoj Gori splacinama nazivamo izdajnike zemlje i notorne pijandure,zazo se ti i ovaj bugare slazete

   5
   10
   1. Vladimir P. komentariše

    Nijesi ti Marko no montenegrin milov i prepoznajete se cim zalajete bagro ustaska .Istina uvek boli i tek c'è da boli govna milova koje in koristi za svoje bogacenje a onda vas odbacu kao usrane gace to c'è se
    dogoditii premijeru. Svi koji su pritiv svog naroda i zaboravljaju korijene dogodice im se kao makedoncima koji vise i neznaju sta su i kako se zovu . Velika sila Montenegro uvodi sankcije Rusiji da nije tuzno bili bi smijesno .Hrvati docekuju Lavrova i gledaju interese svoje zemlje a ludi Milo i montenegrini na celu sa premijerom trce u Nato koji nije hteo ni peskire i sapun da im isporuci .

    8
    3
  2. real komentariše

   e level level vise si za lelek e ti je lele u dom kakav si

   1
   6
 7. Branko komentariše

  Vlado, svaka cast. Borba na nivou!

  16
  8
 8. boka komentariše

  ko sto ovu barabu napusenu pita
  kako ove splacine izdajnicke podrze svakoga ko brlja crnu goru
  a ti nesoju da nije crne gore ko bi zna za tebe bitango
  sram i stid treba da te od guzice kad obraza nemas
  ljudka nula si mada nema ti po kome doc da valjas

  2
  8
 9. Robin Duh komentariše

  Vladooo
  Mnogo mi se svidjaju tvoje pjesme.
  Mozda je bilo pametnije da nijesi izlazio iz umjetničkih okvira.
  Tebi to nije trebalo.

  4
  4
 10. […] пут претходног режима, поручио је у разговору за Borba.me наш прослављени кантаутор и продуцент Владо […]

 11. Kontra revolucija komentariše

  Napadate vaše pesnike, vaše sveštenike, vaše pevace, vaše intelektualce ???.
  A vala ste vjecna, vjecna u ludilu !.
  A ovi montenegrinski botovski izmeti koji se prebiše kritikama nemaju ni pameti a ni malo casti da uvaze barem malo radove crnogorske intelektuelne elite nego uzivaju u nacisticke Tompsonove i Rastoderove ideologije !.
  IQ ispod broja cipela !!!.

  7
  1
 12. Darko komentariše

  Pusi g ti govnaro !!

  2
  4
 13. E viva komentariše

  Tuta bugarin,, malo se više našmrkao.. Nije bilo većeg raspada narkomanskog od njega i njegovog brata u Hn..

  1
  5
 14. Pop Dinara komentariše

  Ko god napravi karijeru u Beograd, nema više nazad, mora da bude srbin, nema crnogorčenja. To je ok. Ali je problem što ovakvi hoće na dvije stolice da sjede, da i dalje nas u Crnoj Gori uče pameti. Taman smo počinuli od tebe ne trebaš nam ništa.
  🇲🇪❤️

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.