Vladimir Račić koristio lažni identitet: Organizator šverca 60 kila kokaina bio u Crnoj Gori!

0

Kragujevčanin Vladimir Račić (38), koji se dovodi u vezu sa 60 kilograma kokaina na brodu “Jadran” u Tivtu, boravio je u Crnoj Gori neposredno prije otkrivanja ove pošiljke, ekskluzivno saznaje Borba.

Istržitelji su došli do podatka da je on par dana prije nego je tovar otkriven, sa lažnim dokumentima napustio Crnu Goru.

“Sumnja se da je Račić, pod lažnim identitetom, neko vrijeme živio u Tivtu i koordinisao švercom. Prema operativnim podacima, Crnu Goru je napustio par dana prije nego što je “Jadran” trebao da isplovi sa drogom”, potvrdio nam je naš izvor.

Račić je osuđen u Beogradu na deset i po godina zatvora zbog sumnje da je saradnik Darka Šarića. Takođe, od decembra prošle godine, za njim traga policija Brazila, jer je optužen za međunarodni šverc droge iz Južne Amerike ka Evropi.

Na brodu “Jadran” je pronađeno oko 60 kilograma kokaina visoke čistoće, kao i municija i oružje.

Međunarodna banda krijumčara kokaina iz Brazila, koja je mjesecima organizovala transport droge iz brazilskih luka u zapadnu Evropu, kako sumnjaju brazilske vlasti, djelovala je pod rukovodstvom Vladimira Račića.

Račić je u odsustvu pred Specijalnim sudom u Beogradu osuđen na 10 i po godina zatvora zbog sumnje da je sa Šarićem i njegovim saradnicima učestvovao u krijumčarenju 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.