Vladika Joanikije: Sramna je vlast koja kupuje glasove na izbore, ne dozvolite da izbori budu falsifikat!

8

Vladika budimljansko – nikšićki Joanikije pozvao je građane da uoči i na predstojećim izborima sačuvaju prisebnost i na miran način glasaju i ostvare ono što žele.

Joanikije je pozvao mlade i sve ljude da u predstojećim izbornim danima iskažu mirni, staloženi, ali i odlučni duh i da na civilizovan, hrišćanski i odgovaran način, pred Bogom i državom, posvjedoče svoju odgovornost u nedjelju.

„Pozivam sve da izađu na izbore kao civilizovani građani, vjernici i čestiti narod Crne Gore i da više nikada nijedni izbori ne budu obilježeni falsifikovanjem ljudskih imena, niti kupovinom glasova“, naveo je Joanikije.

On je, nakon večernje službe u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, izašao u podnožje hrama i obratio se okupljenom narodu, koji se vratio sa protestne šetnje ulicama grada.

„Sramota je za jednu vlast ili državu da kupuje glasove. I to nemojte više dozvoliti“, poručio je Joanikije okupljenim građanima na Trgu Šaka Petrovića.

On je kazao da je vlast „koja ima potrebu za falisfikovanjem, i sama falsifikat“.

„Ne treba ja vama da kazujem za koga ćete glasati, jer vi ste se već opredijelili“, rekao je Joanikije.

On je, govoreći o litijama, naveo da su u te molitvene šetnje uprte oči cijelog svijeta koje im se dive.

„Svi narodi, kao i srpski, gledaju u Crnu Goru i dive se vaskrsenju pravoslavlja u Crnoj Gori i hrišćansko – gandijevskom načinu iskazivanja nezadovoljstva i borbe protiv licemjerno nazvanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je donio zlo i podjele u Crnoj Gori“, kazao je Joanikije.

On je rekao da će narod u Crnoj Gori svojim mirom pobijediti i nadvladati takav zakon.

„U svim vremenima bilo je časno boriti se za slobodu, a posebno za slobodu vjere. Ako neka vlast ugrožava slobodu vjere, onda je časno boriti se protiv takve vlasti, ali ne oružjem, ne dao Bog, nego „oružjem“ koje je mnogo vatrenije od bilo kog zemaljskog naoružanja, istinom, pravdom, ljubavlju i dobrotom i istajnošću“, naveo je Joanikije.

On je zahvalio građanima što su, kako je kazao, od trenutka „kada je počeo progon Crkve u Crnoj Gori“, pokazali i potvrdili vjeru i odanost svojim svetinjama, što znači i svojim precima.

“Posebno zahvaljujem građanima što su na litijama pokazali istrajnost i gospodstvo duha i što, boreći se protiv nerazumnih odluka vlasti, ni sa jedne litije nije otišla slika nijednog zapaljenog automobila, razbijenog izloga, oborenog kontejnera, bačenog papirića”, zaključio je Joanikije.

8 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Ko se nasao laprdati o postenju, pop?

  2
  5
 2. Traktorist komentariše

  A pope ajde nam se vise skini qrca,
  Zagađuješ političku klimu u CG
  Shvati da te vise niko ne jbe za suvu šljivu
  Čitaj bibliju, razmišljaj o psalmima, proučavaj svete spise, mani se politike jer si na tom polju gola prostitutka politicka

  1. Serbona komentariše

   Traktorist: kad bi se ti nama makao sa ovog sajta bilo bi divno. Sram vas bilo kako komentarisete covjeka kojeg da imate bar malo obraza, ne biste smjeli ni da pomislite da kkmentarisete!

   1. Traktorist komentariše

    Nešto se dešava sa mojim sex nagonima, ne diže mi se na joanika ali na ristaantihrista skoči iz prve😂😂😂

    1
    5
   2. Traktorist komentariše

    Gospodine?, šta se mene tiče tog kvazi sveca moreš jbt, pljunut, posrat, ne tiče me se vaš odnos, mene boli quac šta popina laprda, ja sam priznao svoj grijeh, homo sklonost popovima ali samo ako i oni to žele, na joakima mi se ne diže i sutra doktora pitam jesam li bolestan, molio bih bez vaših primitivnohomofobnih komentara

    1. Zapamti komentariše

     Legendo, ni u Amazonskoj prašumi se sakriti nećeš! Pozdrav.

     1. Kontra revolucija. komentariše

      Ustašo, uauaua, ustašo, jado duvaj bre p ti m.

 3. Vasoje komentariše

  Bogu mi pope vraticeš ukradene i otete CG SVETINJE!! Bradata avetinja hoće da kaze :”NE KRADI, NE LAŽI” za spc ne važi?? Kako te nije sramota lagati na sred portala, jbe se tebi, ti ga sukneš a ni ti ne vjeruješ šta reče, ja bih tebi trebao olakšati dušu svoju, e koga ti duhovno obnoviš jbo je oca, još nisi pojasnio kako se na automotolitijama moli bogu, jeste li svjesni da sa litijašima bogohulite, neuke ljude pokrenuti na bogohuljenje je nemali sotonski čin, kad vas sotona sretne pocrveni od srama radi vlastite nesposobnosti!!!! Zašto ste postali politička prostitutka je i nebitno, ALI PROSTITUIRATI vjeru za neku politicku ojebinu, za kurvine dukate, izvrsavati naloge političkih luđaka je ekstremno ponizavanje poziva svestenika i pogrda vjere, JESTE LI VI VJERNIK, JESTE LI POP, sigurno ni jedno ni drugo, brate mili skini mantiju i ne sramoti je, uzmi poziv politicara i seri do mile volje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.