Vladika Joanikije: Najvažnije je da je pao režim koji je udario na crkvu!

4

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kazao je za Kurir da je od ključne važnosti to što je u Crnoj Gori konačno pobijeđen režim koji se najviše zalagao za donošenje spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti:

Najvažnije je da je pao režim koji je donio diskriminatorni zakon protiv SPC. Sada je na političarima pobjednicima da rade u skladu s voljom naroda koji im je dao povjerenje. Na pitanje da li je realno očekivati od nove vlasti da promijeni sporne djelove ovog zakona, on odgovara:

Nova vlast ima sva ovlašćenja da ovaj zakon povuče i da pristupi izradi novog, koji bi svakoj vjeri u Crnoj Gori obezbijedio potpunu slobodu djelovanja, ravnopravnost i svima jednaka prava – rekao je vladika Joanikije.

4 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Viđers šupčine jbga nečastivi u pedersko prkno.

  1. Vladimir komentariše

   Opet ti? Živ si? Još nisi umro?

 2. Traktorist komentariše

  Nova vlast ima ovlaštenje za donošenje zakona o zaštiti homosexualnih ličnosti, zakon je hitan jer je četničkoklerofašistička guja zaostala i primitivna te je očekivati podmukle napade od strane četničkoklerofašističkog ološa, a šta očekivati od idiota srednjeg vijeka, ovaj zakon ima prednost pred vjerskim, sotonjare ograničiti antihristovom arlaukanju.

 3. SAR-SO komentariše

  Ako je pitanje crkve prioritet u 21.vijeku “svaka čast”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.