Vladan Ivanović gradi zgradu CANU: Milov ortak i brat optuženog za malverzacije u Telekomu dobio milionske tendere!

2

Dva tendera vrijedna 17 miliona evra, jedan za izgradnju zgrade Crnogorske akademije nauka i umjetnosti CANU i drugi za izgradnju zgrade Naučno tehnološkog parka u okviru Univerziteta Crne Gore UCG dobila je firma „Novi Volvoks“.

Prema informacijama sa portala Uprave za javne nabavke, Uprava javnih radova je 18. marta odlučila da je ponuda „Novog Volvoksa“ od 9,1 miliona eura najpovoljnija, ali ugovor još nije potpisan.

Riječ je o kompaniji na čijem je čelu Vladan Ivanović, rođeni brat Miodraga Ivanovića, optiženog za malverzacije u predmetu Telekom. Takođe, Vladan Ivanović je, kako je tvrdio Duško Knežević, formalni vlasnik vile na Gorici, koja je ustvari Mila Đukanovića, koji je negirao te tvrdnje nekada bliskog saradnika Kneževića.

Informacija da je pomenuta firma dobila posao na pomenutim tenderima ne bi uzimala toliko pažnje da „nagli procvat“ poslovanja ove firme ne koincidira sa otkrivanjem vlasnika „ničije kuće“ ispod Gorice – i firma i vila su „na papiru“ vlasništvo Vladana Ivanovića.

Ovu informaciju crnogorskoj javnosti predstavio je vlasnik Atlas Grupe Duško Knežević, koji je tom prilikom i postavio detaljan prikaz procedure dobijanja dozvole za izgradnju, kao i ostalih opštinskih dozvola neophodnih za ovakav neimarski poduhvat.

Knežević je tada kazao da je Miomir Mugoša, jedan od glavnih igrača u izgradnji ove vile, odluku o ustupanju 1.579 kvadrata gradskog građevinskog zemljišta pored vila “Gorica” Ivanoviću i da bi u kuću trebalo da se useli Đukanović donio nakon što je 2008. godine izmijenjen DUP Nova varoš 2, kojim su, pored vile “Gorica“, ucrtane dvije parcele tik uz Atinsku ulicu u kojoj živi Đukanović.

Ugovor o prenosu prava na građevinsko zemljište potpisali su Ivanović i tadašnji direktor Agencije za imovinu Podgorice Dragan Đukić.

“Ničija vila” na Gorici

U njemu piše da se gradska urbanistička parcela od 1.579 kvadrata prenosi na korišćenje uz naknadu. Cijena po kvadratu iznosila je 702 evra, odnosno 1.108.458 evra ukupno, a dokumenta Sekretarijata za finansije potvrđuju da je Ivanović uplatio novac na račun podgoričkog budžeta.

Duško Knežević je podsjetio da je prvi problem između njega i Đukanovića nastao upravo zbog te vile, odnosno kad je vlasnik Atlas grupe, odbio da se ta vila vodi na njegovo ime. Kasnije se taj sukob nastavio i eksalirao kada je Đukanović krenuo na imovinu Kneževića, odnosno kad mu je SDT Milivoje Katnić, tražio da „žrtvuje“ svoje vozače, kako bi za konverziju koja je bila za potrebe Slavoljuba Miga Stijepovića i DPS-a, kazao da je novac mijenjan za DF.

2 Comments
 1. Buka komentariše

  Boga mi..Lijepa kuca…nije joj mane da je na Sanset u…Glasine,eh Glasine…Narod ka Narod…naime,zadnjih dana spekulacije zaista,vjerujem,povezuju Njegovu ekselenciju Ambasadora Bozovica s Prikazanim Objektom..Vidjecemo..uselice je neki od Vrijednika..pa sa Srecom..i njegova Ekselencija je Nas,Svakako ostace u “kuci”..

  4
  4
 2. Kafanski filozof komentariše

  Kriminalisticko klupko se razmotava.
  Saznace se sve i naplatice se sve!.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.