Vlada: Više od 15.000 građana zainteresovano za vakcinu

4

Popunjavanjem jednostavnog upitnika na sajtu www.covidodgovor.me građani mogu pokazati interesovanje da prime vakcinu protiv COVID-19, a ispunjeni formulari doprinijeće boljem organizovanju procesa imunizacije, saopštili su danas iz Vlade, ističući da je upitnik do sada popunilo više od 15 hiljada građana.

“U Crnu Goru je do sada stiglo sedam hiljada doza vakcine Sputnjik V i u toku je vakcinacija prioritetnih grupa, koje su definisane Nacionalnom strategijom za uvođenje, distribuciju i primjenu COVID-19 vakcina. Već je vakcinisano 1288 osoba”, navode u Vladi.

Dodaju da je trenutno u toku vakcinacija štićenika domova za stare i institucija za smještaj lica sa težim poremećajima razvoja i osoblja koje se brine o štićenicima.

“Takođe, vakcinišu se zdravstveni radnici i ostalo osoblje koji rade sa SARS-CoV-2 inficiranim licima i njihovim kontaktima, kao i lica starija od 80 godina”, naglašvaju.

Kako ističu, dinamika vakcinacije stanovništva zavisi od nabavke i isporuke vakcina.

“Nakon što se završi proces imunizacije prioritetnih grupa, počeće vakcinacija opšte populacije”, kažu u Vladi.

Vakcina je besplatna za sve rezidente Crne Gore, bez obzira na status državljanstva.

“Imunizacija će se sprovesti u teritorijalno nadležnom domu zdravlja, a zakazivanje termina za vakcinaciju biće omogućeno u odnosu na grupu prioroteta u kojoj se osoba nalazi korišćenjem Call centra koji će biti namijenjen samo za zakazivanje vakcinacije. Samim tim, neohodno je da građani prate lokalna sredstva informisanja kako bi znali kada je vrijeme za vakcinaciju osoba u određenoj starosnoj dobi ili kliničkom prioritetu”, pojašnjavaju.

Građani upitnik mogu da popune i za članove svog domaćinstva.

“Potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt. Ukoliko neki član domaćinstva nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj. Sve informacije o COVID-19, procesu imunizacije i aktuelnim mjerama građani mogu pronaći na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore i Savjeta za borbu protiv koronavirusa www.covidodgovor.me“, zaključuju u Vladi.

4 Comments
 1. Marko komentariše

  Znamo da ce pprvo biti vakcinisano sve na slovo S,nije tajna.Stecno vam bilo

  1
  1
  1. Marko komentariše

   Popove prije doktora i sestata,tamjan ne pomaze.

   1
   1
   1. LipaLipa komentariše

    … Marko… sto se ti blavoru “sekiras” za popove, … mozak se, ako ga imas, prvo koristi na svoje dobro, … uzmi vakcinu, ako ti se uzima, … ja bih, naravno uvijek odabro, odabiram, tamjan, ,,, niko ne treba cerati da se vakcinise, … djecu, omladinu, niposto, … takve ka sto si ti, treba obavezno, “zasluzujete” … aj’ zdravo, …

 2. Ivi komentariše

  Sebe vi prvo izubadajte. Nama se ne žuri.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.